Jäsenhuone|TyöhuoneEdustusjoukkue

Ohjeita kilpailijoille

 

OHJEITA ALOITTELEVILLE KILPAILIJOILLE - ja muistinvirkistystä kokeneemmille

 

ILMOITTAUTUMINEN

KERRAn kilpailuharjoituksiin ilmoittaudutaan nettisivuilla www.kerra.fi täyttämällä ilmoittautumislomake. Lue ilmoittautuessasi tarkasti kilpailun kutsu, jotta ilmoittaudut varmasti oikeisiin luokkiin. Ratsastuskoulun hevosella kilpailevien tulee ennen ilmoittautumista varata hevonen/poni opettajalta.

1-tason ja sitä vaativampiin kilpailuihin ilmoittaudutaan KIPA:n kautta (https://kipa.ratsastus.fi/). Voidakseen ilmoittautua kilpailuihin KIPAn kautta, tarvitsee ratsastaja kilpailuluvan. 

 

RADANRAKENNUS

KERRAn nettisivuilla ilmoitetaan muutamia päiviä ennen kisoja, milloin radanrakennus järjestetään. Yleensä tämä tapahtuu kilpailuita edeltävänä iltana. Tarkoitus on, että kaikki kilpailuihin osallistuvat KERRAlaiset ottavat osaa myös radanrakennukseen.

 

VALMISTAUTUMINEN

Opettele rata huolella (koulukisoja ajatellen). Estekilpailuiden ratapiirrokset julkaistaan vasta kisapäivänä.

Katso oma kilpailuasusi kuntoon! Harjoituskilpailuissa tai 1-tasolla ei tarvitse olla kilpailutakkia ja valkoisia housuja, mutta siisti ratsastusasu on suositeltava. Mielellään vaaleat yksiväriset housut ja siisti tumma yläosa. 2-tason kilpailuissa ratsastetaan mielellään kilpa-asussa. 100cm luokissa ja siitä ylöspäin se on jo vaatimus.

Tarkista kilpaponin/hevosen varusteet kuntoon. Puhdas siisti satulahuopa (koulukisoissa mielellään valkoinen) sekä varusteiden puhdistus.

 

TOIMIHENKILÖ- JA LÄHTÖLISTAT

Lähtölistat julkaistaan yleensä pari päivää ennen kilpailuita. Katso siitä oma lähtöaikasi ja/tai luokan alkamisaika.

Toimihenkilölista julkaistaan viimeistään kilpailuita edeltävänä päivänä. Kaikille kilpailuihin osallistuville KERRAlaisille voidaan tarpeen mukaan laittaa toimihenkilötehtäviä. Tarkista oma tehtäväsi ja ajankohta jotta tiedät olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan!

Mikäli et pysty hoitamaan toimihenkilötehtävääsi täytyy asiasta välittömästi informoida kilpailuiden johtajalle. Suositeltavaa tässä tapauksessa on myös yrittää löytää tuuraaja itselleen.

Varmista, että tiedät mitä toimihenkilötehtäväsi edellyttää ja kysy mikäli olet epävarma.

 

KILPAILUPÄIVÄNÄ

Saavu kilpailupaikalle hyvissä ajoin. Suunnittele aikataulusi niin, että ehdit harjata ponin/hevosen hyvin ja tarvittaessa letittää harjan. Arvioi kuinka paljon aikaa tarvitset ratsun satuloimiseen ja verryttelemiseen. Huomioi tässä suunnittelussa myös toimihenkilötehtäväsi!

Tarkista paikan päällä, mikäli lähtölistaan tullut muutoksia. Muista, että lähtömaksu on maksettava viimeistään tuntia ennen omaa starttia! Lähtömaksut maksetaan yleensä kilpailukansliaan. Tarkat ohjeet löytyvät kilpailukutsusta.

Mene verryttelemään ohjeiden mukaisesti ja ole hyvissä ajoin portin lähettyvillä ennen omaa vuoroasi.

 

RADANPURKU

Kun kilpailut ovat ohi, suoritetaan radan purku. Kouluaidat puretaan aina pois, esterata saatetaan purkaa kokonaan tai osittain. Radanpurkuun olisi tarkoitus kaikkien kilpailuihin osallistuneiden KERRAlaisten osallistua.

Ja muista, kaikki ovat olleet joskus ensimmäistä kertaa kilpailuissa, joten tule rohkeasti kysymään esimerkiksi kansliasta, jos mieltäsi askarruttaa jokin kilpailuihin liittyvä asia. Voit myös kysyä neuvoa omalta opettajaltasi. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa!