Jäsenhuone|TyöhuoneEdustusjoukkue

KERRA:n kisakausi 2013 käyntiin poikkeuksellisesti seuramestaruuksilla

12.2.2013

Harrastajien seniorimestariratsukko Susanna Knuutinen - Carlotty
Kilpailijoiden mitalistit: (vas.) Katri Vehmas - Carlotty (hopea), Terhi Sjögren-Sorsa - Chere Du Lys (kulta) ja Inka Penttilä - Lapasa (pronssi)
Tenavamestarit: (vas.) Ida-Sofia Virlander - Zanny (pronssi), Sonja Mertaniemi - Kastello Unik (hopea) ja Sara Mertaniemi - Adonis Est (kulta)

 

Keravan Ratsastusseura Ry käynnisti vuoden 2013 kisakauden järjestämällä viime syksynä maneesiremontin takia väliin jääneet seuramestaruudet esteratsastuksessa. Mestaruudesta kilpailtiin kolmessa sarjassa, tenavat, harrastajat sekä kilpailijat.
 
Kilpailijoiden seuramestari vuosimallia 2012 on Terhi Sjögren-Sorsa hevosellaan Chere Du Lys. Voitto 100cm estekorkeudella käydyssä kilpailussa irtosi tuloksella nolla virhepistettä ajassa 30,52.
-          Osallistuin pitkästä aikaan seuramestaruuksiin, oli oikein hauskaa. Hevoseni on toipumassa loukkaantumisesta ja siksi lähdimme varovasti tähän kauteen, normaalisti isompia esteluokkia kisaava Sjögren-Sorsa kertoo.
-          Tietysti voittaminen on aina hienoa, parasta tässä minulle kuitenkin oli se, että Siiri tuntui tänään hyvältä ja tästä on kiva jatkaa kisakauden tavoitteita kohti, kultamitalisti iloitsee.
Siirin sairasloman myötä Sjögren-Sorsan tavoitteet ovat menneet alkaneen kauden osalta hiukan uusiksi. Ratsukko tähtää kuitenkin kansallisiin 120cm luokkiin ja tarkoitus olisi mennä muutama helppo kenttäluokkakin.
-          Olemme Siirin kanssa mielenvirkistykseksi mukana aluekenttä valmennusringissä. Siellä saamme hiukan erilaisia haasteita eteemme pienemmillä estekorkeuksilla, Sjögren-Sorsa tuumaa.
Hopeamitalin nappasi Katri Vehmas Carlotty tammalla ja pronsiile ylsi Inka Penttilä –Lapasa.
 
Harrastajien mestaruus
Harrastajien sarja ratsastettiin estekorkeudella 80 cm. Tässä sarjassa mitalit jaettiin junioreille ja senioreille erikseen.
Junioreiden voittoon ratsasti Sanna Kortesmäki Rocillalla tuloksella nolla virhepistettä ajassa 27,50.
-          Olen todella tyytyväinen tulokseen. Rocilla on ollut sairaslomalla ja tämä on ensimmäinen kerta, kun hyppäämme pikkuristikoita suurempia esteitä tauon jälkeen. Harjoituksissa puomit ovat lennelleet, joten nollarataa voi pitää työvoittona, Kortesmäki virnistää.
Senioreiden harrastajien mestaruuden otti puolestaan nimiinsä Susanna Knuutinen Carlotty tammalla. Knuutisen tulos oli puhdas rata ajassa 36,50. Knuutinen lukee seuramestaruudet ratsastusvuotensa päätähtäimeksi. Hänestä oli kiva, että vuoden 2012 mestaruudet päätettiin järjestää vaikka vuosi kerkesi jo vaihtua. Voitosta hän kiittää ratsuaan ja hyvin suunniteltua rataa.
-          Hevonen oli tänään tammamaisen kiva ja iloinen. Se myös pelasti meidät monesta tilanteesta. Tulin esimerkiksi sarjaesteelle huonosti, mutta Carlotty oli sitä mieltä että mennään vaan. Rata oli lisäksi selkeä ja kiva ratsastaa, Knuutinen kehuu.
 
Tenavamestaruus
Tenavamestaruus eli korkeintaan 15-vuotiaiden sarja ratsastettiin estekorkeudella 60 cm. Tenavamestaruuden voitti 13-vuotias Sara Mertaniemi vuokraponillaan Adonis Est. Ratsukon tulos oli nolla virhettä ajassa 25,59.
-          Rata onnistui meiltä tänään hyvin. Päätin ratsastaa mahdollisimman nopeasti ja tiukat tiet, voittaja hymyilee.
Hopealle ratsasti Saran sisko Sonja Mertaniemi perheen vuonohevosella Kastello Unik. Pronssimitali meni Ida-Sofia Virlanderille Zanny-ponilla. Koko mestarikolmikko ilmoitti osallistuneensa viimeisiin Tenavamestaruuksiinsa. Tyttöjen tavoitteet ovat tällä kaudella 80 cm tasolla.
 
Mestaruudet tärkeä perinne KERRA:laisille.
Keravan Ratsastusseuran mestaruudet este ja kouluratsastuksessa on perinteisesti ratsastettu loppuvuodesta. Viime vuonna tämä ei onnistunut, kun Keravan Ratsastuskoulun maneesi oli remontissa. Mestaruudet päätettiin kuitenkin ratsastaa vaikka vuosi ehtikin välissä vaihtua.
-          Monille niin pienille kuin isommillekin Keravan ratsastuskoulussa ratsastaville seuralaisille oman seuran mestaruudet ovat tärkeät. Siksi päätimme järjestää kilpailut näin jälkikäteen, kertoo kilpailuiden johtaja Susanna Örn.

Keravan Ratsastusseuran vuoden 2012 koulumestaruuksista tullaan kilpailemaan maaliskuun 17. päivänä.

Seuramestarit 2012:

Tenavat:

1. Sara Mertaniemi - Adoonis Est
2. Sonja Mertaniemi - Kastello Unik
3. Ida-Sofia Virlander - Zanny

Harrastajat juniorit:

1. Sanna Kortesmäki - Rocilla
2. Vivian Virtanen - Adalmina's pearl
3. Pinja Laine - Movena

Harrastajat seniorit:

1. Susanna Knuutinen - Carlotty
2. Harri Kujamäki - Claymore
3. Inka Penttilä - Nelson

Kilpailijat:

1. Terhi Sjögren-Sorsa - Chére du Lys
2. Katri Vehmas - Carlotty
3. Inka Penttilä - Lapasa