Jäsenhuone|TyöhuoneEdustusjoukkue

Uutisarkisto

Sara Mertaniemi & Zanny

KERRA:n Seuramestarit 2010

 

(10.12.2010)
Keravan ratsastusseuran mestarit vuosimallia 2010 ovat selvillä. Koulumestaruudet ratkesivat 7.11. ja esteillä mitalit jaettiin sunnuntaina 28.11. Vuotuiset seuramestaruudet jaetaan erikseen junioreille ja senioreille kilpailijoiden ja harrastelijoiden sarjoissa. Tänä vuonna esteratsastuksessa kilpailtiin myös ensimmäistä kertaa tenavamestaruudesta johon osallistui alle 14-vuotiaat ratsastajat.

 

Koulumestarit Jonna Enjala, Heli Ollikainen ja Saima Uski

 

Kilpailijoiden seuramestaruus kouluratsastuksessa oli niukan osallistujamäärän vuoksi yhdistetty sennujen ja junnujen kilpailu. Kultaa voitti prosentein 58,08 Jonna Enjala hevosellaan Blue Marquez. Hopealle ratsasti Susanna Örn Welmirolla ja pronssille ylsi Sanna Kortesmäki Rocillalla. Kilpailijoiden koulumestaruus ratkaistiin tasolla helppo A.

 

Harrastelijoiden sarjassa mitalit ratkesivat tasolla helppo B. Seniorikullan nappasi tuloksella 62,8% Heli Ollikainen hevosellaan Sanrilaa. Tiukassa kilpailussa hopeaa sai Jenni Paakkari – Naomi ja pronssille ratsasti Solveig Asp – Taktika II. Juniorikultaa itselleen taituroi Saima Uski Brian ponilla. Hopealle ratsasti Essi Laitinen ja Polly IV ja pronssi meni jaetusti Mervi Majoiselle Dodyllä sekä Eerika Janhuselle Passethilla.

 

Tenavamestaruus houkutteli ensikertalaisia kisaamaan.

Kulta Sara Mertaniemelle

 

Esteratsastuksessa mestaruusmitaleista taisteli kireässä pakkassäässä sankka joukko KERRA:laisia. Uusi sarja ”tenavamestaruus” houkutteli mukaan alle 14-vuotiaita aloittelevia kilpailijoita. Mestaruus ratkaisitiin 40cm estekorkeudella.

Tenavamestaruuskultaa voitti vasta 11-vuotias Sara Mertaniemi Zanny  ponilla, hopealle kiri Sara Hokkanen Junackalla ja pronssille ylsi Sanni Carlenius Fransilla.

Kultamitalistille mestaruudet olivat debyytti kisaradoille ja kilpaponillaan Zannyllä nuori mestari oli ratsastanut vasta kolme kertaa aiemmin.

-Oli kiva kisata vaikka vähän jännittikin, Mertaniemi tuumaa.

Sekä Hopealle ratsastanut Sara Hokkanen että pronssimitalisti Sanni Carlenius lukee esteratsastuksen lempilajikseen ja uskoo osallistuvansa kilpailuihin myös tulevaisuudessa.

-Oli kiva saada hypätä rataa vaikka juuri ennen omaa vuoroa alkoikin jännittää, Hokkanen toteaa.

Myös Carleniusta ensikerta kilpailuissa jännitti.

-Frans oli vähän hermostunut niin minuakin alkoi sitten jännittää, nuori mitalisti kertoo.

 

Kilpailijoiden seuraestemestarit Salla Snellman ja Hanna Pitkänen

 

Kilpailijoiden mestaruudesta kilpailtiin estekorkeudella ponit 90/ hevoset 100cm.

Kilpailijoiden seniorimestariksi kruunattiin Salla Snellman nuorella Wichita tammalla.

-Mielestäni rata oli erittäin mukava ratsastaa ja sopi minulle ja hevoselle hyvin. Tästä on hyvä jatkaa ensi kaudellakin, voittaja iloitsee.

Seniorihopean nappasi Seru-Fiiu Linninen Claymorella ja pronsille hyppäsi Kate Korpela vasta 5-vuotiaalla Lauras ruunallaan.

 

Junioreissa kulta ja hopeamitalit menivät poniratsukoille Hanna Pitkänen – Freedom Girl ja Muusa Enjala – Hornet. Pronssimitalin sai Sanna Kortesmäki Rocilla tammallaan.

-Tuntuu hienolta kun kauden viimeiset kisamme meni näin hyvin, Pitkänen iloitsee.

-Kausi on mennyt mielestäni ihan hyvin ja tavoite ensikaudelle on päästä hyppäämään Helsinki International Horse Show:n kansallisiin poniluokkiin, Pitkänen paljastaa.

 

Harrastelijoiden senioriestemestaruus toistamiseen Jenni Paakkarille ja Naomille, juniorimestariksi kruunattiin Ella Oikarinen ja Mr.Green

 

Harrastelijoiden seniorikulta meni jo toistamiseen Jenni Paakkarille 11-vuotiaalla Naomilla. Ratsukko voitti sarjan myös edellisvuonna.

-Ensi vuonna olisi tarkoitus siirtyä 100cm esteille ja kenttäratsastus kiinnostaa myös, Paakkari kertoo.

Harrastelijoiden seniorihopealle ja pronssille ratsastajansa Katri Turusen ja Mari Jantusen kiidätti 20-vuotias konkari Milton Let’s Go. Ratsastajat omistavat hevosen yhdessä.

 

Juniorien kultaa voitti Ella Oikarinen Mr.Green ruunalla. Voittajalla on ratsastuskokemusta vasta 3,5 vuoden ajalta ja nämä olivat toiset kilpailut.

-Minulla on radalla tavoitteena pitää hevonen virkeänä, saada puhdas rata ja pitää hauskaa, iloinen ratsastaja kertoo.

Juniorihopealle ratsasti Tiiu Tiihonen ponillaan Mineforever ja junioripronssille ylsi Maija Harenko Movena ponilla.

Sanna Kortesmäki - Rocilla

Alue-estekilpailut Keravalla 19.9.
Etelä-Suomen Aluejoukkuemestaruus esteratsastuksessa 2010
Mitalit menivät tänä vuonna muihin suihin

(20.9.2010)
Keravan Ratsastusseura Ry isännöi jälleen kerran Etelä-Suomen Aluejoukkuemestaruuskilpailut esteratsastuksessa. Joukkuekilpailu ratsastetaan estekorkeudella 100/110cm siten, että joukkueessa ratsastavat poniratsukot hyppäävät 100cm ja hevosratsukot 110cm. Joukkueita oli tänä vuonna ilmoitettu mukaan jopa 20 kpl.

KERRA:n joukkueessa ratsastivat Hanna Pitkänen ponillaan Freedom Girl, Susanna Örn - Welmiro, Heidi Eklund – Lawrenza sekä Annastiina Murtomäki - Luzibär.


KERRA:laiset eivät onnistuneet uusimaan edellisvuotista pronssimitaliaan, mutta ratsastivat hienosti kovatasoisessa kilpailussa saaden lopputuloksen 8vp.

Mitaleista lähti lopulta uusintakierroksella taistelemaan kolme joukkuetta, joilla kaikilla oli perusradalta puhdas 0vp:n tulos. Mitalisijat ratkesivat seuraavasti: Kultaa Team Nissala (Kirkkonummi), hopeaa Itä-Uudenmaan Ratsastajat (Loviisa) ja pronssia Evitskogin Ratsastajat (Kirkkonummi)

 

KERRA:n joukkueenjohtaja Essi Horttanainen on tyytyväinen joukkueensa panokseen.
-Kaikki ratsastivat hyvin omalla tasollaan, Horttanainen analysoi.
Tavoitteena joukkueella oli tietysti ratsastaa virheittä, mutta Horttanaisen mukaan 4-8vp:tä oli hyväksyttävä tulos.
-Olisihan se toinen puomi voinut jäädä kannattimilleen, Horttanainen tuumaa.

 

Sanna Kortesmäki napsi sijoituksia

 

Alueluokissa 2a (80cm) ja 3 (90cm) piti KERRA:n lippua korkealla Sanna Kortesmäki Rocilla- tammallaan. Ratsukko nappasi sijoituksen molemmissa luokissa ollen kuudes ja kahdeksas. 90cm:in aikaratsastusluokassa nähtiin yhteensä 76 starttia. Kortesmäen lisäksi KERRA:laissijoituksista tässä luokassa vastasivat Netta Vinqvist – Lawrenza (12), Muusa Enjala – Hornet (13) sekä Seru-Fiiu Linninen – Sweet Dingo (16).

 

Luokka 4 100cm oli osallistujamäärältään päivän suurin ja jaettiin siksi kahdeksi luokaksi.

Luokassa 4a kuudennelle sijalle ylsi KERRA:a edustava Essi Horttanainen Quite A Lot ruunalla. Katri Vehmas ja Claymore jäivät valitettavasti niukasti sijoilta.

 

Seuraluokat KERRA:laisille

 

Päivän kaksi ensimmäistä luokkaa olivat seuraluokkia ja hypättiin estekorkeudella 60 ja 80cm. Luokka 1, 60cm, oli avoin kaikille ja sen voitti Jemina Heinonen Frans ponilla.

Luokka 2, 80cm, oli avoin ainoastaan KERRA:laisille ja tässä luokassa kaksoisvoiton vei Mira Saarikoski hevosilla GG Formidable ja Wichita. Kolmanneksi ratsasti Rosamari Rissanen Sandrolla.

 Hanna Pitkänen ja Freedom Girl toisia Poniderbyssä 

(5.8.2010)
KERRA:a edustava Hanna Pitkänen menestyi Freedom Girl ponillaan Ypäjän kisaviikolla Poniderbyssä. Ratsukko sijoittui kovassa 30.7. ratsastettavassa finaalissa toiseksi häviten ainoastaan 15. sadasosasekuntia Vihtiläiselle voittajalle Noora Taimelalle. Lähtijöitä finaaliluokkaan oli karsiutunut 40. -Hyppäsin torstaina sen 90cm radan ihan vaan harjotuksena ja sitten oli sen jälkeen poniderbyn karsinta luokka eli 100cm.

Siitä selvisimme Freedom Girlin kanssa 0 virhepisteellä ja pääsimme finaaliin, nuori ratsastaja kertoo. Poniderbyn finaali ratsastettiin perjantaina 30.7. ja siinä estekorkeutena oli 100cm. Luokan arvostelu oli AM5 joten uusintakierros hypättiin 110cm estekorkeudella.
Ratsukko hyppäsi finaalin perusradan puhtaasti ja selvitti täten tiensä uusintaan.

-Uusinnassa saimme jälleen virheettömän suorituksen ja aikamme oli 43.97, hävisimme siis voittajalle 15 sadasosaa, Hanna laskee.-Freedom Girl oli kyllä superihana, onnellinen ratsastaja kiteyttää.

Henna Kannisto - Velurs

Keravalla kisattiin kenttää

(28.7.2010)
Sunnuntain yksipäiväiset kenttäratsastuksen aluekilpailut vietiin tänä vuonna läpi kesäisen aurinkoisessa säässä. Kenttäratsastus on ratsastuksen lajeista monipuolisin ja haastavin, sillä siinä ratsukot suorittavat kolme osakoetta: kouluratsastus-, esteratsastus- ja maastoestekokeen. Kisapäivän aikana ratsastettiin kolme eritasoista luokkaa: harraste-, tutustumis- ja helppoluokka.

Voitosta lähti ratsastamaan yhteensä 116 ratsukkoa. Kisapäivän lämpötilan pysytellessä hellelukemissa asetti tämä lisähaastetta niin hevosten kuin ratsastajienkin kunnolle. Onneksi kuitenkin kaikki sujui hyvin ja ikäviltä tapahtumilta säästyttiin tälläkin kertaa.

Kate Korpela

Korpela ja Ivanhoe neljänsiä harrasteluokassa 

KERRA:a edustavista ratsukoista sijoille ylsi harrasteluokassa kilpaillut Kate Korpela Ivanhoe ruunallaan. Korpela on omistanut Ivanhoen vasta noin puoli vuotta ja kyseessä olivat ratsukon ensimmäiset kenttäratsastuskilpailut.

-Minua jännitti kouluratsastuskoe aika paljon, kun olimme sen suorittaneet oli helpottunut olo, Korpela kertaa tuntemuksiaan.

80cm estekorkeudella hypättävä rataestekoe oli ratsukolle helppo, sillä he ovat kilpailleet esteissä 100cm tasolla useampaan kertaan. Maastokoe oli Korpelan mielestä kaikista kivoin.

-Iivarilla on tapana vähän kyttäillä esteitä ja sille pitää välillä vähän murista, mutta tosi kivaa oli, iloinen ratsastaja toteaa!

Korpela on harrastanut pitkään viisottelua, mihin myös kuuluu esteratsastus yhtenä lajina. Hän kokeekin, että kenttäratsastus tuntuu kotoisalta kun siinäkin on useampi osakoe.

-Tämä oli meidän ensimmäinen kenttäkisamme, mutta tuntuu vahvasti siltä, että tämä voisi olla meidän juttumme, Korpela naurahtaa.

-Iivarilla on jo sen verran ikää, etten viitsi lähteä hyppäämään sillä isoja luokkia, kenttäratsastus sen sijaan näyttäisi sopivan sille hyvin, hän jatkaa.

Seuraava koettelemus ratsukolla on Niinisalossa, missä he osallistuvat astetta vaikeampaan, tutustumisluokkaan.

Muita kilpailuihin osallistuneita KERRA:laisia olivat Muusa Enjala – Hornet (harrasteluokka), Jonna Enjala – Blue Marquez (tutustumisluokka) sekä Henna Kannisto – Velurs (helppo luokka)

Mira Janhunen ja Passion

Upea kisakauden avaus Tervakselle ja Tranberg’s Rangolle

(11.5.2010)
Karoliina tervas aloitti kansallisen kisakautensa varsin mukavasti. Tervas ja Tranberg’s Rango nappasivat kaksi sijoitusta Kansallisissa kouluratsastuskilpailuissa Vesilahdella 8.-9.5. Ratsukko sijoittui 33. lähtijän joukossa viidenneksi helppo A:2-luokassa tuloksella 62,931%. Luokassa vaativa B:0 Tervas ja Rango sijoittuivat niin ikään viidenneksi 23. lähtijän joukossa. Vaativan B:n tulos oli 61,75%.

Janhunen menestyi Keravan estekilpailuissa 25.4.2010

(26.4.2010)
Keravan Ratsastusseura järjesti kauden 2010 ensimmäiset alue-estekilpailunsa Keravan Ratsastuskeskuksessa sunnuntaina 25.4. Kilpailut saatiin sääolosuhteiden aiheuttamista epäilyistä huolimatta vietyä läpi ulkokentällä, missä vielä viikko takaperin komeili lumikasa. Lähtöjä kilpailuissa oli kiitettävät 230 kpl.

19-vuotias Keravalainen Mira Janhunen kiidätti Passion tammansa 110cm aikaratsastusluokan voittoon. Tiukassa kilpailussa sujuvimman ja nopeimman radan ratsastanut Janhunen oli todella tyytyväinen suoritukseensa.

-Oli kiva hypätä pitkästä aikaa ulkokentällä, Passion oli enemmän menossa kuin hallissa hypätessä, onnellinen voittaja tuumaa.
-Rata tuntui kivalta ja sujuvalta, Janhunen jatkaa.

Janhusen ja Passionin tavoite tälle kaudelle on nousta hyppäämään 120cm tasolle.

Kerralaisittain kilpailut sujuivat muutekin mukavasti. Järjestäjäseuran ratsukot kunnostautuivat varsinkin päivän  vaativimmissa luokissa. Janhusen lisäksi 110cm luokassa sijoittui Inka Penttilä Sweet Ruby tammallaan.
-Ruby oli energinen ja yhteistyöhaluinen, se teki hyviä hyppyjä vaikka alla olikin jo toinen rata, Penttilä iloitsee.
-Vaikka tämä oli meidän ensimmäinen 110cm rata aluetasolla ei estekorkeus tuntunut olevan ongelma ainakaan hevoselle, Penttilä naurahtaa.

100cm luokassa, lähes 70. lähtijän joukosta kolmanneksi ratsasti Hanna Pitkänen ponillaan Freedom Girl ja 9.sijalle ylsi Anna Svensk ja Gitana.
-Tänään sain hyvän vauhdin esteille, tosin 100cm luokassa minulla oli turhan hidas aloitus, 13-vuotias Pitkänen analysoi.
Freedom Girl on ollut Pitkäsellä vasta noin puoli vuotta ja nämä kilpailut olivat ratsukon kuudennet yhteiset. Ratsukon päätavoite kaudelle on päästä kilpailemaan Helsinki International Horse Show:n amateur-tourin finaaliin. Keravan kisoista Pitkänen ja Freedom Girl nappasivat jo toiset vaadittavat pisteet.

Jenni Paakkari ja Naomi II harrastajien kultamitalisti (seniori)

KERAVAN RATSASTUSSEURAN ESTEMESTARUUDET 2009

 

(12.12.2009)
Itsenäisyyspäivänä Keravalla taisteltiin Keravan Ratsastusseuran mestaruusmitaleista esteillä. Seuran vuotuiset mestaruudet ratkotaan harrastajien- ja kilpailijoiden sarjoissa, joissa kussakin erotellaan juniorit ja seniorit. Tänä vuonna osallistujia mitalitaistoon oli mukavasti ja kaikki kolme mitalia saatiin jaettua kaikissa sarjoissa. Harrastajat ottivat mittaa toisistaan 80cm estekorkeudella kun taas kilpailijoiden sarjassa esteet ylitettiin 100cm korkuisina.

 

 

Kortesmäki ja Svensk kilpailijoiden kultamitalistit

Tänä vuonna mestaruusvoittoon riitti virheetön suoritus perusradalta koska yksikään KERRA:lainen ei suorittanut rataa 0-0 tuloksella. Kultamitalistit Kortesmäki (juniori) ja Svensk (seniori) saivat molemmat neljä virhepistettä uusintakierrokselta. Yllättävän moni ratsukko joutui vaikeuksiin tämän vuoden mestaruusradalla. Erityisesti leveä trippelieste koitui muutaman lupaavan suorituksen kohtaloksi.

-Uusinnassa ratsastin trippelille vähän huono tien ja koska hevoseni on niin tarkka hyppypaikasta se päätti jättää hyppäämättä, Kortesmäki kertaa suoritustaan.

Juniorivoittaja oli kuitenkin positiivisesti yllättynyt siitä, että hänen ja Rocilla hevosensa ensimmäinen 100cm esterata meni näin hyvin.

Juniorihopeamitalin voittanut Heidi Eklund ei ollut kovin tyytyväinen omaan ratsastukseensa, tosin lopputulos kuitenkin lämmitti. Pronssille ratsasti Ronja Parkkonen ponillaan V.K.Mira.

 

Senioreiden kultamitaliratsukko Anna Svensk ja Gitana saivat yhden pudotuksen uusintaradlta.

-En oikeastaan tiedä mikä pudotuksen aiheutti, mielestäni hyppy oli ihan hyvä, mutta tällaista tämä esteratsastus välillä on, Svensk hymähtää.

-Uusinnassa ratsastin mahdollisimman tiukat tiet ja tällä kertaa se riitti voittoon, Svensk iloitsee.

Kilpailu senioreiden mitaleista oli tiukka ja kulta ratkesi Svenskin eduksi ainoastaan reilun puolentoista sekunnin erolla hopealle ratsastaneeseen Katri Vehmakseen ja Claymoreen.

-Suorituksemme oli hieno, me ei Mossen kanssa olla aikaisemmin pärjätty mestaruuksissa, iloinen Vehmas toteaa.

-Uusinnassa lähestyminen trippelille olisi voinut olla parempi, 31-vuotias Vehmas tuumaa.

Pronssille ratsastaneen Ronja Heikkisen ja Lordette tamman perusrata sujui mallikkaasti ja kaikki mahdollisuudet jopa voittoon oli olemassa. Valitettavasti Heikkinen kuitenkin uusinnassa hyppäsi väärän esteen mikä johti ratsukon toisen vaiheen hylkäämiseen.

-Keskittymiseni jostain syystä herpaantui ja ratsastin vahingossa väärälle esteelle, virheeseensä pettynyt Heikkinen kertoo.

 

 

Harrastajien kultamitalit menivät Kylmälahdelle ja Paakkarille

Päivän suurin luokka oli harrastajien mestaruusluokka 80cm estekorkeudella. Lähtijöitä luokassa oli yhteensä 30. Junioreiden kultamitalin nappasi poniratsukko Alisa Kylmälahti ja Adalmina’s Pearl. Hopealle ratsasti Maija Harenko hevosella Lawrenza ja pronssille ylsi Anni Koskinen Nelson ponilla.

Senioreiden kultamitali meni Jenni Paakkarille ja Naomille. Ratsukko on tehnyt yhteistyötä reilut kaksi vuotta, mutta täysin saumatonta se ei aina ole ollut.

- Viime vuonna tuli joitakin suhteellisen pahoja selästä putoamisia Nappulalta ja sitä kautta itsevarmuus varsinkin hyppäämisessä oli aika heikko, mutta nyt alkaa taas saada rohkeudesta kiinni, eli ajatellaan niin että vaikeuksien kautta voittoon, Paakkari kiteyttää.

- Mestaruuden voittaminen tuntui aivan mahtavalta ja Naomi saikin paljon kehuja radan jälkeen, voittaja jatkaa.

Hopea- ja pronssimitalit jaettiin samoille ratsukoille kuin viime vuonna, mutta eripäin. Susanna Knuutinen Mr.Green hevosella kirkasti viimevuotisen pronssinsa hopeaan kun taas viimevuoden hopeamitalisti Minna Svensk – Gitana saivat tyytyä pronssiin.

-Tänään oli meidän päivä, ilmeisen tyytyväinen Knuutinen iloitsee.

Mr.Green oli tuntunut hyvältä jo verryttelyssä ja Knuutinen onnistui pitämään vireen yllä läpi radan.

-Kun sen saa tällaiseksi se menee mistä vaan, Knuutinen hehkuttaa onnistuttuaan tiukkojen teiden ratsastamisessa.

Harrastajien juniorimestarit

KERRA:n seuramestaruuskilpailut kouluratsastuksessa

 

(26.11.2009)
Keravan Ratsastusseuran mestaruuskilpailut kouluratsastuksessa käytiin Keravan Ratsastuskeskuksessa sunnuntaina 1.11. Mestaruusmitalit jaettiin erikseen senioreille ja junioreille harrastesarjassa ja yhdistettynä kilpailijoiden sarjassa. Kilpailijoidensarjan kultamitalin vei kirkkaasti Karoliina Tervas hevosellaan Tranberg’s Rango. Kisa käytiin tasolla helppo A ja lähtijöitä luokassa oli 6. Kultamitali Tervakselle ja Rangolle irtosi tuloksella 60,769%.

-Tulokseen olen tyytyväinen, tosin aina on parannettavaa, Tervas kertaa rataansa.

Voittajan kisapäivä alkoi hiukan huolestuttavasti, kun Rangolta oli yön aikana irronut kenkä.

Onneksi kengittäjä löytyi ja ratsukko pääsi osallistumaan.

-Verryttely rataa varten jäi yllättävän lyhyeksi, mutta ajattelin että nyt täytyy vaan ratsastaa. Onneksi Rango on reilu hevonen joka ei ota pienistä virheistä itseensä, Tervas kehuu ratsuaan.

-Mielestäni tänään vaikeinta oli takaosakäännökset kun taas eniten tyytyväinen olen keskiaskellajeihin, Tervas analysoi.

Hopealle kilpailijoiden sarjassa ylsi Milja Ilmarinen vanhalla luottoratsullaan Waterloo.

-Nämä olivat Watsonin elämän viimeiset koulukilpailut, Ilmarinen kertoo.

-Tuli ihan liikuttunut olo kun ratsastin loppukiitokseen, Ilmarinen huokaa. Niin monet koulukisat ollaan yhdessä koettu, hän jatkaa.

Samaan hengenvetoon Ilmarinen kuitenkin paljastaa, että 19-vuotias Watson pääsee sen sijaan starttaamaan vielä yhdet estekisat, nimittäin seuraestemestaruudet.

Pronssimitalin kilpailijoidensarjassa nappasi Minna Svensk Gitana tammallaan.

 

Harrastelijoiden sarjassa junioreiden kultamitali ripustettiin Saima Uskin kaulaan. Tuloksellaan 63,200% Uski sijoittui Brian ponilla luokan kokonaistulokissa toiseksi. Tämä oli Uskin ja Brianin pitkäaikaisen yhteistyön paras saavutus kouluradoilta.

Hopealle ratsasti Ronja Parkkonen pippurisella V.K.Mira ponillaan ja pronssille ylsi Eerika Janhunen ja Passeth.

Senioreiden kultamitalistiksi kiri Inka Penttilä Sweet Ruby tammallaan (61,400%). Jaetulle hopealle tuloksella 58,400% ratsastivat Jaana Salonen – South End Mark ja Laura Koskinen – Patric.

-Olin yllättynyt näin hyvästä tuloksesta koska hevonen tuntui mielestäni hiukan tahmealta radalla, Penttilä tuumaa suorituksestaan.

-Varsinkin iloinen yllätys oli hyvät pisteet istunnastani, ratsastaja nauraa.

 

Mestaruusluokkien lisäksi kilpailuissa ratsastettiin luokka helppo C. Tämän luokan voitti KERRA:n Sannna Kortesmäki Rocillalla ja kolmanneksi sijoittui Paula Väkeväinen Frans ponilla.

KERRAn joukkue

KERRA:n joukkueelle aluemestaruuspronssia esteillä.

 

(30.9.2009)
Etelä-Suomen aluejoukkuemestaruudet esteratsastuksessa käytiin sunnuntaina 27.9. Keravan ratsastuskeskuksessa. Keravan Ratsastusseuran joukkue saavutti pronssia tiukassa seurojen välisessä joukkuekilvassa parantaen näin viimevuotista tulostaan pykälällä. Kuhunkin joukkueeseen kuului 3-4 ratsukkoa, joista kolmen parhaan tulokset huomioitiin. KERRA:n joukkueessa ratsastivat Heidi Eklund – Lawrenza, Mira Janhunen – Passion, Annastiina Murtomäki – Luzibär ja Anna Svensk – Gitana. Ensimmäinen kierros ratsastettiin estekorkeuksilla: 90cm pienet ponit, 100cm isot ponit sekä 110cm hevoset.

Kulta- ja hopeamitalit jaettiin jo ensimmäisen kierroksen jälkeen osoitteisiin Lohjan Ratsastajat ja Tuusulan Ratsastajat Ry. Pronssimitalista nähtiin jännitävä uusintakierros KERRA:n ja Cool Ridersin välillä, sillä molemmilla joukkueilla oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kasassa 8 virhepistettä. CR:n joukke koostui neljästä poniratsukosta kun taas KERRA:a edusti neljä hevosratsukkoa. Ponijoukkueelle uusintaesteet olivat korkeintaan 110cm korkuisia ja hevosille rataa nostettiin 115cm korkeuteen.

Pronssimitali oli iloinen yllätys KERRA:n tällä tasolla varsin kokemattomalle joukkueelle. Sekä Eklund että Svensk starttasivat ensimmäistä kertaa 110cm tasolla.

-Olen todella tyytyväinen suoritukseeni. Alkuradasta jännitin kovasti ja se näkyi kahdella ensimmäisellä esteellä. Sitten alkoi sujua, mutta saimme harmittavan pudotuksen kapealle pystyesteelle, Eklund kertaa.

-Uusintakierrokselle sain valmentajaltani neuvon ratsastaa tiukat tiet ja näin tein, Eklund iloitsee.

Ratsukko sai uusinasta yhden pudotuksen ja näin ollen joukkueelle neljä virhepistettä lisää.

KERRA:n joukkueen ainoasta puhtaasta suorituksesta perusradalla vastannut Svensk otti niinikään yhden puomin alas uusinnassa.

-Lähestyminen okserille ei onnistunut ihan täysin ja takapuomi tuli alas, Svensk harmittelee.

Joukkueen kahdesta kokeneemmasta jäsenestä ensimmäisenä ratsasti Janhunen, joka epäonnisesti myös otti neljä virhepsistettä. Ankkurina radalle lähtenyt Murtomäki ja Luzibär onnistuivat saaden puhtaan suorituksen ja näin ollen varmistivat KERRA:n joukkueelle pronssimitalin.

KERRA:n joukkueen johtajana sekä ratsukoiden valmentajana toimiva Simo Leppänen ei nähnyt joukkueensa kokemattomuutta rasitteena. Kultaankin olisi Leppäsen mielestä ollut realistinen mahdollisuus.

-Onhan se pronssikin mitali, Leppänen tuumaa joukkueensa saavutuksesta.

 

Alue-estekilpailuiden muissa luokissa nähtiin myös KERRA:laismenestystä. 100cm luokassa sijoittui parhaiten Inka Penttilä tammallaan Sweet Ruby. Sijoituksia napsi myös Mira Janhunen Passionilla sekä Heidi Eklund Lawrenzalla.

90 cm luokassa kolmannelle sijalle ylsi Hyppe Salmi hevosella Harville sekä kuudenneksi Sanna Kortesmäki ja Rocilla.

Essi ja Let's Fly

Essi Horttanainen ja Let's Fly Vetcare Ypäjä Horse Show GP:n viidensiä

(21.9.2009)
Ypäjällä 18-20.9. ratsastetun Vetcare Horse Shown Horsebox Grand Prix hypättiin 140cm estekorkeudella. 28. lähtijän joukkoon mahtui useita kovia nimiä. Horttanainen ratsasti GP:n molemmat kierrokset virhepisteittä ja ylsi näin upeasti viidennelle sijalle. Luokan voiton nappasi Sanna Backlund Lilli Marlenilla ollen Horttanaista ja Let's Fly:tä reilut 12 sekuntia nopeampi.
- Hevonen oli hyvä ja olen tyytyväinen myös omaan ratsastukseeni. Haimme rauhallista 0-rataa ja se onnistui, Horttanainen tuumaa.
- Meillä on koko kauden ollut paljon hyviä ratoja, 145 ratoja on menty yhdellä tai kahdella pudotuksella. Tänään sitten kaikki meni nappiin, Horttanainen iloitsee.
Horttanainen osallistui GP-luokkaan myös Terhi Sjögren-Sorsan omistamalla Chere Du Lys tammalla. Kyseessä oli tamman ensimmäinen rata tällä tasolla.
-Siiri meni täällä ekan 140 ratansa, se on vielä vähän ruosteessa ja siksi tuli muutama puomi alas, Horttananinen analysoi.
Kunnianhimoisella ratsastajalla on seuraava näytönpaikka Ypäjällä 26.-28.9. jolloin karsitaan vielä muutama Helsinki International Horse Show paikka.
-Molemmilla hevosilla lähdetään hakemaan paikkaa, päättäväinen Horttanainen toteaa.

Karo ja Rango

Keravan Ratsastusseura viides kouluratsastuksen aluejoukkuemestaruuksissa

 

(18.8.2009) 

Keravan Ratsastusseura (KERRA) sai usean vuoden tauon jälkeen kasaan joukkueen kouluratsastuksen aluemestaruuksiin, jotka käytiin Porvoossa 16.8.2009. Joukkueen johtajana toimi Milja Ilmarinen ja joukkueessa ratsastivat Eerika Janhunen-Passeth, Karoliina Tervas-Tranberg`s Rango sekä Jonna Aaltonen-Machito. Ilmarinen oli tyytyväinen joukkueensa tulokseen. KERRA:laiset olivat kymmenestä osallistuneesta joukkueesta viidensiä.

-Tärkeintä ja hienointa oli se, että saimme joukkueen kasaan, Ilmarinen iloitsee.  Olen tyytyväinen koko joukkueeseen. Karoliina Tervas onnistui mielestäni hyvin olosuhteisiin nähden, kun taas Jonna Aaltosen hevonen säikähti harmillisesti yleisöä kesken ohjelman, ja hetkellinen jännittyneisyys tiputti hänen pisteitä, Ilmarinen kertaa joukkueensa suorituksia. Hevosen jännittyneisyys häiritsi myös Eerika Janhusen suoritusta tänään, vaikka siinä oli hyviäkin pätkiä, hän tuumaa.

 KERRA:n joukkueella oli realistinen mahdollisuus jopa pronssimitaliin. Lopulta sen saavuttaminen olisi kuitenkin vaatinut hieman korkeampia pisteitä kaikilta.

-Ensi vuodelle jää parannettavaa, Ilmarinen toteaa. Tähän yhtyvät myös Aaltonen ja Tervas, joten KERRA:lla lienee joukkue myös ensi vuoden mestaruuksiin.

 

Karoliina Tervas oli myös itse tyytyväinen suoritukseensa joukkuemestaruuksissa.

-Hevoseni on ollut koko tämän viikon sairaslomalla, joten pääsin ratsastamaan sillä vasta lauantaina, jolloin osallistuimme täällä Porvoossa aluekilpailuihin tasolla Helppo A. Tulos oli 57,292% , mutta yllätyksekseni sillä sijoittui kuudenneksi, hän naurahtaa.

-Tänään hevonen tuntui eiliseen verrattuna paljon paremmalta, vaikka ravi olisi saanut olla rennompaa ja siirtymisissä oli epätasaisuutta, Tervas analysoi ratsastustaan. Sen sijaan sateiset ja tuulisat kisaolosuhteet hän koki edukseen, koska hevonen tuntui eteenpäin pyrkivältä.

Karoliina Tervas sijoittui luokassaan (Helppo A1) neljänneksi tuloksella 60,385%.

Jonna Aaltonen osallistui Hanna Pekkasen omistamalla Machitolla päivän vaativimpaan luokkaan (Helppo A, FEI esiohjelma poneille). Ratsukon tulos oli liki 60,526% ja sijoitus neljäs. Aaltonen oli suoritukseensa sikäli tyytyväinen, että odotti hevosen säpsähdyksen rokottaneen enemmän pisteitä.

-Olisihan se ollut kiva taas voittaa, hän virnistää.

 Aaltonen ja Machito nimittäin voittivat Kansallisen tason Vaativa B luokan Ypäjällä 8.8.2009.

Eerika Janhunen ratsasti ainoana junioriratsastajana KERRA:n joukkueessa. Hän sai tulokseksi 57,8% ollen yhdeksäs luokassa, joka ratsastettiin tasolla Helppo B:0. Janhusen hevonen Passeth reagoi tuuliseen ja sateiseen säähän jännittymällä, eikä ratsukko tällä kertaa yltänyt parhaimpaan suoritukseensa.

 

KERRA:laiset menestyivät estekilpailuissa Laakson kentällä

 

Kauniaisten ratsastajien järjestämissä seuraestekilpailuissa 16.8. nähtiin KERRA:laismenestystä. Ansku Murtomäki ratsasti Luzibärillään hienosti toiseksi 110cm luokassa ja Anna Svensk Gitanalla ylsivät niin ikään toiselle sijalle 100cm luokassa. Tässä luokassa Ansku ja Luigi sijoittuivat seitsemännelle sijalle.

Essi ja Luzibär

Horttanainen ratsasti luokkavoittoon Kenraalin Maljassa

(25.5.2009)
Keravan Ratsastusseuran Essi Horttanainen ratsasti Luzibärillä Kenraalin Malja-luokan voittoon Turun kansallisissa esteratsastuskilpailuissa sunnuntaina 24.5. Turun maineikkaan kisaviikonlopun yksi pääluokista, Kenraalin Malja, ratsastetaan estekorkeudella 130cm. Luokassa jaetaan Kenraalin Malja parhaalle junioriratsastajalle. Tällä kertaa Malja meni Silja Oraselle ja Othello III:lle.

Yleensä luokkaan karsiudutaan viikonlopun aikana, mutta lauantain sääolosuhteiden takia karsintaluokka jouduttiin perumaan ja kaikki halukkaat saivat täten mahdollisuuden osallistua luokkaan. Luokassa starttasi yhteensä jopa 70 ratsukkoa joiden joukossa oli useita nimekkäitä ratsastajia.

Horttanainen ylsi niukkaan voittoon ennen Teder Stanislavia ja Ernie:tä.
- Uusinnassa kaikki ratsasti aikalailla samat tiet, mutta muutaman kaarteen taisin ottaa muita tiukemmin, tyytyväinen Horttanainen toteaa.

Luokan voitosta taisteli paljon tunnetusti nopeita miesratsastajia, kuten Peik Andersin ja Mikael Wahlman. Wahlman ratsastikin uusinnan nopeimman ajan, mutta nappasi alas puomin toisella esteellä.
- Uusinnan kakkos esteelle oli vaikea tie, ja se putosi muutamalta ratsukolta. Ratsastin välin reippaasti ja se kannatti, Horttanainen iloitsee. AnnaStiina Murtomäen omistama 10-vuotias Luzibär jää Essi Horttanaiselle kisattavaksi täksi kesäksi.
- Olen onnekkaassa asemassa kun minulla on tälle kaudelle nyt kaksi GP-tasolle yltävää hevosta, ratsastaja riemuitsee.
Horttanainen tähtää kilpailemaan Tapiola GP-sarjaa sekä Luzibärillä että 8-vuotiaalla Let’s Fly ruunalla. Let’s Fly:llä Horttanainen osallistui myös Kenraalin Malja-kilpaan, mutta uusinnassa tuli valitettavat 8 virhepistettä. 

Sanna Kortesmäki ja Rocilla ainoana KERRA:laisratsukkona HHPC:n finaaliin

Helatorstaina 21.5. ja lauantaina 23.5. käytiin Hevoshullu Power Cup:in Etelä-Suomen aluekarsinnat. Estekarsinta ratsastettiin Riihimäellä ja kouluosuus Laakson ratsastuskentällä Helsingissä. KERRA:laisista nuorista tiensä aluekarsintaan oli selvittänyt kolme ratsukkoa joista ensikertalainen Sanna Kortesmäki Rocillallaan karsiutui hienosti Lahdessa 3-5.7. ratsastettavaan loppukilpailuun.

Riihimäen esterata osoittautui yllättävän haastavaksi. Ainoana KERRA:n edustajana maaliin pääsi Sanna Kortesmäki Rocilla tammallaan. KERRA:laiset Eerika Janhunen ja Per Sällström saivat molemmat valitettavasti esteradalta hylätyn tuloksen. Kortesmäen ja Rocillan suorituskaan ei aivan mallikkaasti alkanut, kun tamma ei millään olisi halunnut lähteä radalle. Ensimmäiselle esteelle tulikin kieltäytyminen, mutta Kortesmäen päättäväisen ratsastuksen ansiosta loppurata sujui virheittä.

Kouluratsastus sujui Keravalaisilta paremmin. Kortesmäki ratsasti siistin ja rikkeettömän kouluradan.
- Verryttelyssä hevonen oli todella hyvä, mutta radalla se hiukan hyytyi, Kortesmäki analysoi.

Horttanainen loisti estekilpailuissa Keravalla

(18.5.2009)
Keravan Ratsastusseuraa edustava Essi Horttanainen nappasi täyspotin sunnuntaina 17.5. alue-estekilpailuissa Keravalla. Horttanainen vei kaksoisvoiton 120cm luokassa hevosilla Let’s Fly ja Luzibär sekä sijoittui toiseksi 110cm luokassa nuorella Carlitolla. Kyseessä oli kauden avauskisa Let’s Fly:lle, joka on ratsastajattaren ykköshevonen tälle kaudelle.
-Hevonen oli virkeä tänään ja lähdemme hyvillä mielin ensi viikonloppuna Turkuun, voitokas ratsastaja kiteyttää.
Perinteisessä Turun Malja kilpailussa Essi Horttanainen aikoo hypätä Let’s Fly:llä 120 ja 130cm luokat ja 6-vuotiaalla Carlitolla hän osallistuu nuorten hevosten luokkaan.
-Carlito on alkanut toimimaan radalla todella hyvin, olen siihen erittäin tyytyväinen, Horttanainen toteaa.

Ratsukolla on Turussa edessä nuorten hevosten Racing kilpasarjan ensimmäinen osakilpailu estekorkeudella 120cm. Horttanainen on viime vuosina vienyt useamman nuoren hevosen Racing sarjan kärkeen ja täten ansainnut paikan Helsinki Horse Show:n nuorten hevosten luokkiin.

Keravan 120cm luokan toinen sija irtosi 8-vuotiaalla Luzibär ruunalla. Hevosen omistaja on itse viime aikoina kisannut sillä 100cm tasolla, mutta koska tämä estyi osallistumaan nousi Horttanainen satulaan.
-Luigi oli villi, mutta hyppäsi hyvin. Perusradan kolmoissarjan b-osa tuli alas koska meillä oli vauhtia vähän liikaa, Horttanainen analysoi.
Kilpailuhistoriaa ratsukolta löytyy kesältä 2007, jolloin he ottivat osaa muutamaan GP-osakilpailuun.

Örn kolmas 110cm luokassa

Pitkään ykkössijaa 110cm luokassa pitänyt Susanna Örn sijoittui lopulta Welmirollaan kolmanneksi. Kyseessä oli ratsukon toinen aluetason kisa tällä estekorkeudella.
-Olen ihan tyytyväinen rataamme, mutta ainahan on parantamisen varaa, kriittinen ratsastaja hymyilee.
Örn oli tyytyväinen Welmiron suoritukseen radalla ja kehuu hevosen parhaiksi puoliksi sen rehellistä ja yrittelijästä luonnetta.
-Welmu on tällainen utelias ja hyväntuulinen hevonen joka ei helpolla luovuta, hän summaa. 

Päivän muissa luokissa KERRA:laiset onnistuivat myös napsimaan muutamia sijoituksia. Saima Uski ylsi kuudennelle sijalle 80cm luokassa ja 90cm estekorkeudella KERRA:laissijoituksesta vastasi Eerika Janhunen Passethilla.

Haastekisan voittajat

”Rouvakisoista” on jo muodostunut perinne

KORJAUS!
Päivän paras rouva oli Laura Koskinen joka sijoittui upeasti toiseksi molemmissa luokissa ponilla Polly VI. Satu Pulkkinen sijoittui koulussa jaetulle toiselle sijalle ja esteillä hän oli neljäs.

(26.4.2009)
Keravan Ratsastusseura Ry ja Keravan Horse & Rider yhteistyössä järjestivät jo toistamiseen suositun aikuisratsastajille suunnatun kilpailuharjoituksen sunnuntaina 26.4. ”Rouvakilpailut”, jotka siis myös ovat avoinna herroille, käydään sekä este- että kouluratsastuksessa. Kivaksi kevätperinteeksi muodostunut kilpailupäivä on rohkaissut monet aikuisratsastajat osallistumaan.

”Rouvakilpailuihin” ei ole asiaa alle 25-vuotiailla ratsastajilla eikä aluetasolla sijoittuneilla ratsukoilla. Päivän sana ei ole voitto vaan hauskanpito hevosharrastajien kesken.

Kisatunnelma oli Keravan ratsastuskeskuksessa rento. Ratsastajat kannustivat innokkaasti toisiaan hyviin suorituksiin ja jokaisen suorituksen yleisö huomioi raikuvin aplodein.
-Kiva, että päästiin maaliin asti ja olipa tosi kiva pitkästä aikaan päästä ulkokentälle hyppäämään, kisoihin osallistunut herra Harri Kujamäki hehkuttaa.

Toinen päiväänsä erittäin tyytyväinen on Keravalainen Satu Pulkkinen, joka onnistui sekä koulussa että esteillä.
-Tulipa ihana onnistumisen tunne, kun koko talven on tuntunut siltä, että tämä ratsastus ei oikein suju, Pulkkinen iloitsee.
Yhteistuloksin Satu oli päivän paras rouva sillä hän nappasi 2.sijan koulussa ja 4.sijan esteillä.

Ryhmähaaste tuo lisää jännitystä kisaan

Keravan ratsastuskoulun oppilaat ovat keksineet hauskan lisän ”rouvakilpailu”päivään haastamalla toisensa ratsastusryhmien keskeiseen kilapiluun. Tämän haasteen voi vastaanottaa ratsastusryhmä josta kilpailuun osallistuu oppilaita vähintään kolmen suorituksen verran. Sillä ei ole väliä meneekö ratsukot esteitä vai koulua, kunhan ryhmätulos saadaan kasaan. Luonnollisesti ryhmähaasteen voittaa ryhmä joka pärjää yhteistuloksin parhaiten kisapäivän aikana.

Edellisvuotiseen tapaan ryhmähaasteen vei nimiinsä tiistain klo 18-19 ratsastava ryhmä. Ryhmää oli mukana edustamassa Päivi, Karkki, Minna ja Anne. Nämä ”reippaat rouvat” ovat ratsastaneet samassa ryhmässä jo useamman vuoden.

Annastiina Murtomäki - Luzibär

Alue-estekilpailut Keravalla 19.4.2009

(26.4.2009)
Keravalla pyöräytettiin käyntiin ulkokilpakausi sunnuntaina 19.4. alue-estekilpailuilla. Aurinkoisessa, mutta petollisen kylmässä säässä vietiin läpi Keravan Ratsastusseura Ry:n järjestämät jopa 200 startin kilpailut. Päivään mahtui kaksi seuraluokkaa estekorkeuksilla 60 ja 80cm sekä neljä alueluokkaa 90cm – 120cm korkeudella.

Murtomäki päivän nopein

Vauhdikkaassa 100cm aikaratsastusluokassa ylivoimaiseen voittoon ratsasti KERRA:a edustava Annastiina Murtomäki 10-vuotiaalla Luzibär ruunallaan. Röyhkeän tiukat tiet ratsastanut Murtomäki selvisi radasta ajassa 47,50, kun toiseksi tullut Jokelan ratsastajien Kristiina Herskoi pyyhkäisi maaliviivan yli ajassa 51,18.

”Olen ihan mielettömän iloinen, tämä meni yli odotusten, voittaja hehkuttaa. Ratsukko nappasi sijoituksen myös päivän toisiksi suurimmasta luokasta, 90cm, jossa he sijoittuivat 11:sta.”Vähän oli sellaista ennakkoluuloa ilmassa, koska Luigi tykkää ottaa ylimääräisiä kierroksia kotikisoissa. Hevonen oli molemmilla radoilla kuuma, mutta metrissä löysin onneksi oikeat nappulat kun ysikympissä oli vielä vähän hakemista”, Murtomäki kertaa.Ansku Murtomäki turvautuukin esteillä normaalia nivelkuolainta vahvempaan pelhamkuolaimeen, joka hänen mukaansa auttaa hallittavuusongelmissa. Tänä vuonna ratsukko on ehtinyt kilpailla vain kolme kertaa, tavoitteena on kuitenkin kauden aikana saada alle vielä enemmän hyviä metrin ratoja ja mahdollisesti loppukaudesta startata 110cm luokissa.

Päivän toiseksi menestynein KERRA:lainen oli Anna Svensk Gitana tammallaan. Svensk sijoittui yhdeksänneksi sekä 90cm että 100cm luokissa. KERRA:laissijoituksen 90cm luokassa nappasi myös Katja Leskinen Ivanhoella.

Seuraluokissa menestystä niitti nuori Mervi Majonen ponilla Polly VI, Alisa Kylmälahti Adalmina’s Pearlilla, Saima Uski Jappilla sekä Ronja Parkkonen VK Miralla.

KERRA:laiset menestyivät Ypäjällä

Keravan aluekisojen isoimmassa luokassa ei 19.4. nähty KERRA:laisia sillä seuran edustusratsukot kisasivat ypäjällä kansallisessa Ypäjä Spring Show hallikilpailussa. KERRA:n menestynein ratsukko oli 20-vuotias Camilla Lund ja Verdiana, jotka sijoittuivat lauantaina suuressa 120cm luokassa kuudenneksi sekä sunnuntaina uransa ensimmäisessä 130cm luokassa viidenneksi.

”Sunnuntain rata oli varsin tekninen, tuli tehtävä tehtävän perään mikä vaati jatkuvaa keskittymistä ja se sopiikin meille”, Lund iloitsee. ”Hevonen oli todella kuuliainen ja vastasi kaikkiin apuihin täydellisesti”, nuori menestyjä kehuu ratsuaan.

Camilla Lund on valmistautunut kisakautta varten treenaamalla määrätietoisesti. Tavoite ratsukolla on kisata toukokuun lopussa alkavaa Tapiola Pankki Nuorten GP-sarjaa estekorkeudella 135cm.

”Olen harjoitellut paljon uusinnan ratsastamista, koska olen ollut siinä tähän asti liian hidas”, kunnianhimoinen ratsastaja toteaa. Harjoittelu on tälläkin kertaa tuottanut tulosta, sillä tulevan kesänsä lähes joka viikonloppu kisoissa viettävä ratsukko, on menestynyt hienosti koko alkukauden.

Myös Terhi Sjögren-Sorsa hevosellaan Cher Du Lys debytoi 130cm luokassa yltäen kelposuoritukseen ottaen yhden pudotuksen ja aikavirheen. Lauantain 120cm luokassa ratsukko sijoittui yhdeksänneksi. Harmillisesti sunnuntain 120cm luokassa Sjögren-Sorsan 0-tulos tuhoutui kun ratsastaja osui polvellaan esteen tolppaan ja sai näin pudotuksen tililleen. Ratsastajan tavoitteena kaudelle on menestyä 130cm tasolla sekä mahdollisesti osallistua joukkue-SM kilpailuihin. 

2008 Pikkujouluissa palkittuja

Valintaperusteet

Vuoden Kersa ja Juniori: Positiivisella asenteella aina kaikessa mukana, kilpailuissa ja muissa tapahtumissa, osallistuvat radanrakennukseen ja ovat valmiita avustamaan, jos apua tarvitaan. Hyvänä esimerkkinä nuoremille ja vanhemmille heppaihmisille!

Vuoden Puffatädit: Puffa ei pyörisi tapahtumissa ilman iloisia ja reippaita puffatätejä! Myös he lähes jokaisessa tapahtumassa olleet avustamassa, mitä KERRA on vuoden aikana järjestänyt.

Vuoden Miehet: Palvelevat seuran naisia (ja välillä miehiäkin) parhaansa mukaan, aina hyvällä tuulella ja valmiit uhrautumaan seuran tapahtumien eteen. Erityisen suuri kiitos kenttäkisoissa mukana olemisesta!

Vuoden Kersa: Saima Uski

Vuoden Juniori: Per Sällström

Vuoden Puffatädit: Anne Kortesmäki, Satu Pulkkinen ja Ulla Sällström

Vuoden Miehet: Lauri Kortesmäki ja Artsi Murtomäki

Sonja Andstén

Keravan Ratsastusseuran mestaruuskilpailut kouluratsastuksessa 26 lokakuuta 2008 

(27.10.2008)
KERRA:n vuotuiset seuramestaruuskilpailut kouluratsastuksessa käytiin tänä vuonna syysmyrskyn säestämänä. Hurja sää rajoitti verryttelymahdollisuudet minimiin, sillä verryttelykäytössä oli ainoastaan kolmannes ratsastushallista missä myös itse kilparata sijaitsi. Hevosissa oli huomattavissa ylimääräistä jännittyneisyyttä.

Ilmarinen ja Anouk kultamitalisteja 

Milja Ilmarinen voitti mestaruuskultaa kilpailijoiden sarjassa rautiaalla Anouk ruunallaan. Luokkana ratsastettiin helppo A:1 ja osallistujia oli yhteensä kahdeksan. Ilmarisen voitto irtosi tuloksella 58,929% kun hopealle ylsi Outi Laitinen Chromilla tuloksin 55,357%. Pronssille ratsasti Laura koskinen hevosella Bugs Bunny.

”Tänään oli haastellista ratsastaa koska Anouk oli erittäin jännittynyt ja pinkeä” , Ilmarinen toteaaa. ”Laukkaosuudella se jopa singahti kuullessaan katsomosta pientä rapinaa, voittaja kertaa naurahtaen.

Outi Laitinen osallistui kilpailuun Enjalan Tallin opetushevosella Chrom, eli Roomeo. Myös Laitinen kertoi ratsunsa olleen tavallista jännittyneempi, mutta totesi kuitenkin suorituksensa olleen edellisvuotta parempi. ”Roomeolla on hyvät keskiaskellajit, tänään tosin keskilaukoissa minulla oli vaikeuksia saada se pysymään käsissä, Laitinen summaa. ”Ainakin takaosakäännöksiä täytyy ensi kertaan harjoitella, Laitinen tuumaa.

Takaosakäännökset näyttivät olevan kompastuskivi lähes kaikille ratsukoille tänään.

Harrastajien mitalisijoilla tuttuja naamoja

Senioriharrastajien kultamitali meni jo kolmatta vuotta peräkkäin ratsukolle Inka Penttilä ja Sweet Ruby tuloksella 59,630%. Hopeaa nappasi Jaana Salonen ja South End Mark (58,519%) ja pronssia saavutti Päivi Järvinen hevosella Estorado.

”Melko tasainen suoritus, mutta hevonen oli tänään hiukan tahmean oloinen joten kultamitali tuli yllätyksenä”, Penttilä analysoi suoritustaan.

22-vuotias Jaana Salonen kilpaili Keravalla vasta toista kertaa hevosella South End Mark joka on Enjalan Tallin hevosia. Ratsukko osallistui kesällä tuntiratsastajienmestaruuskilpailuihin kohtalaisin tuloksin.

”Sääolosuhteet tänään olivat yhtä kurjat kuin Messilässä kesällä, mutta täällä onneksi ratsastettiin maneesissa ja menikin oikein kivasti, tuore hopeamitalisti iloitsee. ”Aluksi hevonen jännitti, mutta laukkaosuudessa se jo rentoutui ja oli oikein kiva ratsastaa, Salonen jatkaa.

Myös pronssimitalisti Päivi Järvinen oli silminnähden tyytyväinen päivän tulokseen ja ensimmäiseen mestaruusmitaliinsa. ”Estorado oli tänään yhteistyöhaluinen, mutta oma ratsastukseni oli hiukan jäykkää mistä seurasi tahtirikkoja erityisesti ravissa, Järvinen selventää. ”Pisteet paranivat hieman viimevuodesta mikä olikin tavoitteeni, mitali oli iloinen yllätys, pronssimitalisti kertoo.

Junioreiden harrastajamestarien sarjassa kultaa taituroi Sonja Andstén hevosella Waterloo. Mitali oli Andsténille ensimmäinen laatuaan, samoin sijoittuminen kilpailuissa. ”Varsinkin laukkaosuus meni tänään hyvin, hevosen laukka pyöri mukavasti läpi ohjelman”, Andstén iloitsee. Myös tuomarin antama kannustava palaute lämmitti kouluratsastuksesta kiinnostuneen nuoren ratsastajan mieltä. ”Lähden iloisin mielin seuraaviin kilpailuihin, Andstén hymyilee.

Viimevuotinen pronssimitalisti Per Sällström kirkasti mitalinsa hopeiseksi tuloksella 57,778%. ”Ihan jees rata”, Per toteaa. Erityisen tyytyväinen ratsastaja oli keskilaukkoihin, mutta hevonen olisi saanut Sällströmin mielestä kulkea paremassa muodossa.

Pronssimitalin, tuloksella 56,296%, saavutti Aada Linninen ponilla Adalmina´s Pearl.

Essi Horttanainen ja What a Feeling

Aluejoukkuemestaruudet esteratsastuksessa Keravalla 21.9.08

(22.9.2008)
Keravan Ratsastusseura Ry isännöi Etelä-Suomen alueen joukkuemestaruuskilpailut esteratsastuksessa sunnuntaina 21.9 Keravan Ratsastuskoululla. KERRA:n joukkueessa ratsasti vastikään henkilökohtaisen aluemestaruuden voittanut ratsukko Terhi Sjögren-Sorsa – Chér Du Lys, kokenut ammattilainen Essi Horttanainen hevosella What a Feeling sekä ensikertalaisena Mira Saarikoski ratsastuskoulun opetushevosella Ivanhoe. Luokka ratsastettiin 100/110cm estekorkeudella. Kilpaan osallistui kymmenen seuran kolmen tai neljän ratsukon joukkueet, joista kustakin kolmen parhaan ratsukon tulos huomioitiin. KERRA:n joukkue oli tiukasti kiinni kultamitalitaistossa aina viimeisen ratsukon suoritukseen asti. Ankkurin Sjögren-Sorsan lähtiessä suoritukseensa joukkueella oli rasitteena neljä virhepistettä ratsukon Saarikoski-Ivanhoe otettua alas yhden puomin. Sjögren-Sorsa sai yllättävän kieltäytymisen radalla, mistä seurasi kohtalokkaita virhepisteitä pudottaen KERRA:laiset neljännelle tilalle.

Joukkueessa ratsastanut Mira Saarikoski otti ensimmäistä kertaa osaa 110cm luokkaan. Ratsukolla oli verryttelyssä hieman vaikeuksia, mutta Saarikoski lähti kuitenkin hyvillä mielin radalle. ”Ivanhoe oli täydellinen radalla. Se tuli hyvin takaisin ja lähti helposti eteen”, Saarikoski iloitsee. Radan ainoa virhe sattui kun Saarikoskelta irtosi jalka jalustimesta juuri ennen estettä, minkä seurauksena hypystä ei tullut hyvä ja puomi putosi. ”Kun kuulin puomin putoavan lähdin tosissani ratsastamaan aikaa, Saarikoski kertoo. 

Horttanainen kilpailee jälleen

KERRA:n joukkueen ainoasta puhtaasta suorituksesta vastasi Essi Horttanainen hevosella What A Feeling. Horttanaisen paluu esteradoille esikoisensa syntymän jälkeen sujui varsin loistokkaasti, sillä hän nappasi kirkkaimman sijan avoimessa 110cm luokassa mikä ratsastettiin ennen joukkuekilpailua. What A Feeling on Horttanaiselle uusi tuttavuus, mutta ratsastajan vankka kokemus pidemmänkin tauon jälkeen johdatti ratuskon virheettömästi esteiden yli.

”Vähän jännitti, pakko myöntää”, Horttanainen hymyilee. ”Tamma on kuuma ja oli tänään vähän vahva ratsastaa, mutta se on taitava ja tarkka estehyppääjä”, kaksi kertaa aikaisemmin kisaratsullaan hypännyt Horttanainen analysoi. Varsin nopean paluun heinäkuisen synnytyksen jälkeen tehnyt Horttanainen janoaa jälleen kilparadoille. ”Jos hevosia on tarjolla niin minä kyllä kilpailen, tuore äiti naurahtaa. 

KERRA:laiset napsivat sijoituksia aluekilpailuissaan

Joukkuemestaruuskilpailun lisäksi päivän aikana ratsastettiin neljä alueluokkaa: 80, 90, 100 ja 110cm. Jokaisen luokan palkintojenjaossa komeili vähintään yksi KERRA:laisratsukko. Kirkkaimmat tähdet näissä kilpailuissa oli 110cm luokan voittaja Essi Horttanainen sekä 90cm voittaja Inka Penttilä temperamenttisella tammallaan Sweet Ruby. ”Ruby oli tänään energinen ja hyppäsi hyvin”, Penttilä kehuu ratsuaan.

90cm luokassa myös toinen sija meni järjestäjäseuran nimiin kun junioriratsastaja Mira Janhunen taituroi nuorella Passion hevosellaan virheettömän radan. Kolmas luokassa sijoittunut oli Heidi Eklund Lawrenzalla. ”Passion tuntui tänään todella hyvältä ja minä saatoin keskittyä tiukkojen teiden ratsastamiseen, Simo Leppäsen suunnittelemiin ratoihin tyytyväinen Janhunen kertoo.

100cm luokassa KERRA:laisista parhaimman sijan otti Katri Vehmas hevosella Claymore kun Janhunen ja Passion tässä luokassa ylsi seitsemännelle sijalle.

Estekorkeudella 80cm KERRA:n sijoituksista vastasi Anna Svensk-Gitana ja Suvi Hänninen-Waterloo.

Inka Penttilä ja Sweet Ruby

Alue-estekilpailut Keravalla 25.5.

(1.6.2008)
Keravan Ratsastusseura Ry:n järjestämät aluetason esteratsastuskilpailut sunnuntaina 25.5. houkuttelivat paikalle runsaan määrän ratsukoita. Startteja päivän aikana oli noin 250 ja luokkia ratsastettiin yhteensä kuusi korkeuksilla 60 – 120 cm.

KERRA:n Inka Penttilällä pysyi ohjat käsissä niin kilpailuiden johtajana kuin ratsastajanakin. Penttilä otti upeasti jaetun voiton Sweet Ruby tammallaan 90 cm luokassa joka oli päivän suurin luokka. Penttilä satsasti lyhyihin teihin, eikä niinkään vauhtiin.
”Ruby hiukan katsoi joitakin värikkäitä esteitä, mutta meni reippaasti yli, Penttilä iloitsee.
Sweet Ruby on ollut Penttilän omistuksessa marraskuusta –07 lähtien, ratsukko on kuitenkin tehnyt  yhteistyötä jo useamman vuoden ajan.

90 cm luokka olikin KERRA:laisten juhlaa. Inka Penttilän ykkössijan lisäksi nähtiin palkintojenjaossa peräti kolme KERRA:laista. Heistä korkeimmalle tuloslistalla ylsi nuori Per Sällström Sweet Dingo hevosella ollen luokassa neljäs. 10:ksi sijoittui niinikään junioriratsastaja Heidi Eklund Lawrenza tammalla ja 13:sta sijalla sijoituksestaan iloisesti yllättynyt Nette Holopainen kauniilla Lenclos tammallaan.
”Dingo oli tänään yllättävän reipas radalla. Yritin ratsastaa mahdollisimman lyhyet tiet uusinnassa, mutta vähän pitkiksi ne kuitenkin venyi, Sällström analysoi ratsastustaan. Toisaalta ihan jees rata hän virnistää.
Heidi Eklund oli todella tyytyväinen rataansa ja hevoseensa. Kyseessä oli ratsukon kolmas esterata 90cm estekorekudella. ”Heppa tuntui hyvältä koko radan läpi. Hieno poni, Eklund kehuu leikkisästi pienikokoista ratsuaan.
Nette Holopainen oli yllättynyt sijoiotuksestaan. Holopainen ratsasti mielestään niin pitkät tiet uusinnassa, että oli varma ettei saisi tarpeeksi hyvää aikaa palkintosijoille.

KERRA:n kisatouhut eivät tähän lopu. Luvassa seuraavana on vauhtia ja meininkiä kun Keravalla ratsastetaan aluetason kenttäratsastuskilpailut 7-8.6. Tervetuloa seuraamaan! Tapahtumaan on yleisölle vapaa pääsy.

Milja Ilmarinen ja Anouk lennokkaassa ravissa kouluradalla

Milja Ilmarinen ja Anouk loistivat aluekouluratsastuskilpailuissa Keravalla 11.5. 

(13.5.2008)
Keravan Ratsastusseura Ry:llä on ollut kisojentäyteinen kevätkausi. Sunnuntaina 11.5. vuorossa oli jo viidennet KERRA:n järjestämät kilpailut vuoden 2008 puolella. Aurinkoisen äitienpäivän aluekouluratsastuskilpailuissa yllettiin jopa 140:een starttiin. Viimeinen ratsukko nähtiinkin radalla vasta iltayhdeksältä.

Hyvin onnistuneiden kilpailujärjestelyiden lisäksi KERRA:lla riittää ylpeydenaihetta myös tulospuolella. Seuran oma edustaja Milja Ilmarinen hevosellaan Anouk nappasi upean kolmannen sijan pistein 329 (63,269%) päivän kuninkuusluokassa: Vaativa B:1. 23:n starttaajan joukosta voittoon taiteili Uudenmaan Hevosurheilijoiden Laura Lehtonen hevosella Whoopy II (332 / 63,846%) ja toiselle sijalle ylsi Lohjan Ratsastajia edustava Ira Ristimäki näyttävällä orillaan Radiant Raindrop (331 / 63,654%).

-Tänään radalla ei tullut mitään huippuja, mutta ei katastrofejakaan, KERRA:lainen Ilmarinen tuumaa ratsastuksestaan. Hevonen tuntui kuuliaiselta ja menohaluiselta, hän jatkaa.
Ilmarisen mukaan suoritus oli tasaisen hyvä. Harmittavasti vikaan meni yksi laukanvaihto ja yksi sulkutaivutus mihin ratsastaja olisi toivonut selkeämpää taivutusta.
Ratsukko on vuoden verran valmentautunut Jonna Aaltosen silmän alla. Ilmarinen on tyytyväinen valmennusyhteistyöhön ja on havainnut ratsastuksessaan selkeää kehitystä kuluneen vuoden aikana. Tämän kauden tavoitteekseen Ilmarinen on asettanut kilpailemisen kansallisella- sekä aluetasolla luokissa Helppo A ja Vaativa B.
-Mieluiten kilpailen pitkillä radoilla, koska silloin Anoukin isot liikkeet tulevat parhaiten oikeuksiinsa, ratsastaja tuumaa.

Päivän suurin luokka oli luokka 3, tasolla Helppo A, joka keräsi mahtavat 60 osallistujaa. Huimasta osallistujamäärästä johtuen ratsukot jouduttiin jakamaan kahdelle tuomariparille arvioitavaksi. Näin ollen saatiin myös kaksi voittajaa: luokan 3a voittoon ratsasti Saara Toivonen ja King Shadow ja 3b Antonia Stadigh hevosella Jubi’s Cavana.

Luokassa 2, Helppo B:1 Prix de Keravan Horse & Rider, voittoon taituroi ratsukko Janice Antell - Golden Ambre. Paras KERRA:lainen tässä luokassa oli Emmi Putkonen hevosellaan Montelino.

Saarikoski ja Ivanhoe

Saarikoski menestyksekkäin KERRAlainen esteillä

(27.4.2008)
Keravalla esteratsastettiin jälleen kun Keravan Ratsastusseura Ry sunnuntaina 27.4. järjesti kauden ensimmäiset aluetason estekilpailut. Startteja päivän aikana nähtiin yhteensä huimat 200 kpl.

Päivän paras KERRA:lainen oli Mira Saarikoski hevosella Ivanhoe joka pitkään johti sähäkkää (Prix de Keravan Ratsu-Aitta) aikaratsastusluokkaa estekorkeudella 100 cm. Vain Tuusulan Ratsastajien Krista Klingberg oli Saarikoskea 2 sekuntia nopeampi.

Saarikosken mielestä kaikki meni radalla suunnitelman mukaan. Hän onnistui toteuttamaan tiukat tiet esteille ja silti ylläpitämään reippaan tempon.
-Ekan esteen jälkeen päätin, että en nössöile, vaan antaa mennä. Nyt olen ihan täpinöissäni tuloksesta, Saarikoski riemuitsee!

Muita KERRA:laissijoituksia saatiin 90cm luokassa, missä Eerika Janhunen nappasi 7.sijan 66.osallistujan joukosta.
-Passe oli tänään todella hyvä, Janhunen kehuu ratsuaan.
Päivän saavutus olikin Janhusen mukaan paljolti hevosen ansiota.

80 cm luokassa KERRA:laisista korkeimmalle tuloslistalla kapusi Anna Svensk Gitana tammallaan ollen luokassa 13.

Keravan kilpailut olivat varmasti suurimmalle osalle osallistujista kauden ensimäiset ulkokentällä ratsastetut estekilpailut. Tämä näkyi varsinkin hevosten pirteissä suorituksissa sekä joidenkin kohdalla ylimääräisenä jännittyneisyytenä. Kilpakenttänä toimi Keravan Ratsastuskoulun suuri ulkohiekkakenttä, jonka hyvin hoidettu pohja sai paljon kehuja kilpailijoilta. Kiitos tästä kuuluu ratsastuskoulun omistajalle, Simo Leppäselle, ja hänen apureilleen.

Kaunis kevätsää suosi niin päivän reilua sataa kilpailijaa kuin yleisöäkin. Kilpailupaikalla olioita hemmoteltiin puffan antimien lisäksi herkullisilla grillimakkaroilla ja rapsakoilla vohveleilla. Hevosaiheisia ostoksia saattoi tehdä kilpailuiden yhteistyökumppanin, Keravan Ratsu-Aitan, myyntikojussa. Lisäksi ihailtavana esillä oli Magneetin hevostraileri ja vetoauto.

Luokka 1 sijoittuneet

Ratsastuksen Rouvakilpailut Keravalla

(4.4.2008)
Sunnuntaina 30. maaliskuuta kilpailtiin iloisissa merkeissä sekä koulu- että esteratsastuksessa. Kyseessä oli Keravan Ratsastusseura Ry:n yhdessä Keravan Horse&Riderin kanssa järjestämät ”Rouvaratsastuskilpailut” joissa osallistujille oli asetettu alaikärajaksi 25-vuotta. Kilpailujen työnimestä huolimatta myös herrat olivat lämpimästi tervetulleita ja osallistujien joukosta heitä muutama löytyikin. Herroja, niin kilpailuissa ratsastaneita, kuin yleisössäkin olleita hemmoteltiin ilmaisella kahvikupposella, jotka tarjosi Air Finland.

Hauska tapahtuma oli houkutellut paikalle runsaasti sekä yleisöä että itse kilpailijoita. Startteja nähtiin päivän aikana yhteensä 53.

Ensimmäinen kouluratsastusluokka, Prix de Keravan Horse&Rider, oli avoin 7-vuotiaille ja sitä nuoremmille hevosille, luokka ratsastettiin tasolla helppo C. Luokassa ainoa KERRA:a edustava ratsukko, Minna Svensk ja Gitana nappasivat hienosti voiton kotiin. Svenskin 7-vuotias tamma esiintyi mallikaasti ja ansaitsi pisteitä prosenteissa 65. Toiseksi luokassa ratsasti Tuusulan Ratsastajien Marika Anttila hevosella Kluga.

Luokka 2, Prix de Mountain Horse oli niinikään kouluratsastusta, vuorossa Aikuisten kouluratsastusohjelma 2002. Luokassa parhaiten sijoittunut KERRA:lainen oli Katja Hietaranta hevosellaan For Ever. Voittoon ratsasti pisteen erolla Marika Anttila Klugalla. Muita sijoittuneita KERRA:laisia oli Laura Koskinen – Naomi ja Anne Sundström-Kortesmäki – Sweet Dingo.

Viimeisenä ratsastettiin vauhdikas 60-cm esterata, Prix de Eskadron.Voittoon kaasutti KERRA:n Laura Koskinen Naomi tammalla. KERRA:laisia löytyi enemmistönä myös sijoittuneiden joukosta: kolmanneksi ylsi Susanna Knuutinen ja Mr.Geen ja neljänneksi Marja Ora hevosellaan Passeth ja viidenneksi Satu Pulkkinen ja Ivanhoe.

25-vuotias Laura Koskinen otti iloisesti vastaan voittoruusukkeen esteluokasta.
”Naomi on vauhdikas tamma, välillä se vain lähtee”, Koskinen nauraa.

Laura Koskinen on käynyt Enjalan tallin ratsastustunneilla viimeiset 1,5 vuotta, mutta sitä ennen on ratsastuskokemusta kertynyt jo useammalta vuodelta. Ratsukolla on tavoitteena osallistua KERRA:n kesällä järjestämiin aluetason kenttäratsastuskilpailuihin. Treenaamista kuulemma kuitenkin vielä on. Ratsukon valmentajina toimivat Jonna Enjala ja Henna Kannisto.

Seurakilpailut kouluratsastuksessa 16.3.2008

(16.3.2008)
Keravan Ratsastusseura Ry:n järjestämissä seuratason kouluratsastuskilpailuissa sunnntaina 16.3. nähtiin tyylikästä ja tarkkaa ratsastusta. Kilpailuihin osallistujia oli sankoin joukoin, joten viimenen suoritus ratsastettiin vasta iltaviideltä. Pitkästä päivästä huolimatta, vaikeimman luokan (Vaativa B:0) voiton vei KERRA:n Milja Ilmarinen hevosellaan Anouk. Lisäksi Ilmarinen sijoittui toiseksi luokassa Helppo A:2.

”Vaativa meni hyvin, Helppo A:n suoritus puolestaan jäi vähän vaisuksi ratsastajan osalta”, Ilmarinen tuumaa kilpailusuorituksistaan. ”Hevonen oli tänään hyvä”, hän summaa. Ilmarisen ja Anoukin tavoitteena kaudelle 2008 on hyviä tuloksia aluetason Helppo-A ja Vaativa-B radoilta.

Päivän aikana ratsastetiin myös luokat Helppo B, K.N.Special ja Helppo C:2. K.N.Special-luokka ratsastettiin kahdessa osassa: Erikseen juniorit ja seniorit. Senioreiden luokassa voittoon taituroi SkaRa:n Camilla Lund hevosella Pasifica. Toisen sijan nappasi KERRA:a edustava Anna Svensk hevosellaan Gitana. ”Olen tyytyväinen suoritukseemme, hevonen oli kuuliainen ja herkkä koko radan läpi”, Svensk kertoo.

Junioreiden luokassa voittoon ratsasti Eerika Janhunen hevosellaan Passeth, toiseksi sijoittui, kahden pisteen erolla Seru-Fiiu Linninen ja Ivanhoe. ”Passe oli tänään hieman jännittynyt varsinkin käyntiosuudella se viskoi päätään”. ”Laukkaosuus meni hyvin, hevonen oli siinä paljon rennompi”, Janhunen analysoi voittosuoritustaan.

Luokan Helppo C:2 voitti Sanna Kortesmäki hevosella Sweet Dingo. Nämä olivat Sannan ja Dingon ensimmäiset yhteiset koulukilpailut joten voitto oli iloinen yllätys. ”Dingo oli todella kiva, se teki juuri niin kuin pyysin”, iloinen Kortesmäki toteaa. ”Olen todella tyytyväinen, tuli ratsastettua tarkat tiet ja hevonen oli tasainen”, hän lisää. Vasta 12-vuotias Kortesmäki on ratsastanut yhteensä kuusi vuotta. Toiseksi luokassa sijoittui niinikään 12-vuotias Saima Uski ponilla Brian.

Per ja Inka

Seurakilpailut esteratsastuksessa Keravalla 2.3.2008

(2.3.2008)
Keravan maneesissa kisattiin esteratsastuksessa sunnuntaina 2.3. Keravan Ratsastuseura Ry:n isännöimissä kilpailuissa. Kilpailujen yhteistyökumppanina toimi Länsiauto Oy Magneetti. Päivän aikana ratsastettiin neljä luokkaa: 50, 70/80, 90 ja 100cm joissa startteja oli yhteensä reilut 40. Luokissa 1, 2 ja 4 jaettiin myös erikoistyylipalkinnot.

Luokan 3, 90cm, voittoon ratsasti Inka Penttilä hevosellaan Sweet Ruby. Toiseksi hiuksenhienolla erolla sijoittui Katri Vehmas ja Claymore. Penttilän menestys jatkui luokassa 4, 100 cm, missä ratsukko sijoittui toiseksi, heti voittajaratsukon Per Sällström ja Sweet Dingo jälkeen.

”Ruby tuntui hyvältä. 100cm radalla se kuitenkin imi paremin esteille”, Penttilä analysoi päivän suorituksiaan. ”Muutama ponnistus hyppyyn lähti hieman kaukaa, mutta selvisimme niistä tänään virheittä” Penttilä iloitsee.

Per Sällströmille ojennettiin 100cm:in voittajaruusukkeen lisäksi erikoispalkinto erittäin siististä ratsastuksesta ja huolitellusta hevosen ulkonäöstä. Voitto oli Sällströmille ensimmäinen 100cm estekorkeudella.

Luokassa 2, 70/80cm, voittoon kiri Emmi Vuola hevosella Kiddy Up Go. Tiukassa kilpailussa toiseksi sijoittunut Aada Linninen ponilla Adalmina’s Pearl hävisi vain kymmenyksen voittajaratsukolle. Luokassa tiensä kuudenneksi selvittänyt ratsukko Netta Vinkvist ja GG Formidable nappasivat tyylipalkinnon siististä ratsastuksesta ja hevosen ulkomuodosta.

Luokka 1 ratsastettiin estekorkeudella 50cm. Tässä luokassa voittajia olivat kaikki virheettömän radan suorittaneet ratsukot, yhteensä seitsemän ratsukkoa. Tyylipalkinto ojennettiin Anni Koskiselle ponilla Adalmina’s Pearl.

Keravan Ratsastusseuran estemestaruudet 9.12.2007

(11.12.2007)
9.12.07 ratkottiin vuotuiset seuramestaruudet esteratsastuksessa. Päivän aikana ratsastettiin kolme luokkaa, joista kaksi oli mestaruusluokkia.

Luokka 1, joka ei ollut mestaruusluokka ratsastettiin korkeudella 60 cm. Luokan voitti Uudenmaan hevosurheilijoiden Aurelia Talvela ponillaan Mikaado ja toiseksi vain kymmenyksen hävinneenä ratsasti Susanna Örn 4-vuotiaalla Adalmina’s Rusty ponilla.

Seuran harrastajien mestaruussarjat junioreille ja senioreille ratkottiin estekorkeudella 80 cm. Luokkaan osallistui 27 ratsukkoa. Tänä vuonna rata osoittautui jokseenkin vaativaksi sillä luokassa hylätyn tuloksen sai reilu kolmasosa lähtijöistä. Nopealla ja iloisella ratsastuksella luokan voiton sekä senioreiden harrastajainkultaa nappasi Mira Saarikoski hevosella Mr.Green.

”Hyvältä tuntuu”, tuore mestari iloitsee. ”Olen iloisesti yllättynyt tuloksesta, Greenillä olen kilpaillut ainoastaan kaksi kertaa ennen tätä”, Mira jatkaa.

Luokassa hopeamitalin voitti Anna Svensk hevosellaan Gitana ja pronssille ratsasti Jaana Salonen ja Chevall.
”Olen todella tyytyväinen hevoseen, minua jännitti koska en ole hypännyt kisoissa ainakaan viiteen vuoteen”, Anna toteaa. ”Onneksi hevonen on niin taitava, että se paikkasi tarpeen tulleen”, Anna hymyilee.

Junioreiden sarjassa kultaa voitti Emmi Vuola hevosella Kiddy Up Go ja hopea- ja pronssimitalit menivät Enjalan Tallin ratsukoille Outi Laitinen – Ronja Robber’s Daughter ja Emmi Kähkönen – Chevall.
”Kiddy Up Go on hoitohevoseni ja nämä olivat meidän viidennet yhteiset kilpailut”, Emmi kertoo. ”Perusradalla hevonen tuntui hiukan vahvalta, mutta menohaluja hevosella saa esteradalla ollakin”, voittaja hymyilee.

Hopeamitalisti oli tyytyväinen suoritukseensa, varsinkin kun vasta kilpailuaamuna tuli tietoon hevosen vaihto. ”Ronja oli radalla melko tahmea, mutta tuntui, että sillä oli kuitenkin kivaa”, Outi summaa.

”Chevallilla olen ratsastanut noin vuoden ja tämä oli tähän mennessä paras kisatuloksemme”, pronssia voittanut Emmi toteaa tyytyväisenä. ”Hevonen toimi tänään hyvin ja malttoi kuunnella apujani”, hän jatkaa.

Kilpailijoiden mitaleista ratsatettiin 100 cm esteillä. Tässä sarjassa ei jaettu erikseen junioreiden ja senioreiden mitaleita. Kultaa tiukassa kilpailussa voitti Mari Laukkonen Ivanhoe hevosella, hopealle ratsasti Siri Andersson Lawrenzalla ja pronssin vei Susanna Örn hevosella Gaukler.

Voittaja oli varsin iloinen mitalistaan.
”Iivari oli tänään mukava ja reipas”, Mari kuvailee ratsuaan. ”Rata oli järkevästi suunniteltu ja se sopi hyvin Iivarille, esteitä oli helppo lähestyä”, Mari analysoi. Marin ja Iivarin yhteistyö jatkunee ensi vuonna.

Pronssimitalisti Susanna Örn osallistui kilpailuihin hoitohevosellaan Gaukler.
”En ole aikisemmin hypännyt Gauklerilla, olen tyytyväinen rataamme”, Susanna sanoo.
Örn voi tosiaan olla myös itseensä tyytyväinen sillä hän debytoi päivän aikana myös toisella ratsulla sijoittuen. 

Essi Horttanainen ylivoimainen seuramestari kouluratsastuksessa

(5.11.2007)
Keravan Ratsastusseuran mestaruusmitaleista kilpailtiin 4.11. Keravalla. Startteja päivän aikana nähtiin lähes 50 ja taistelu mitaleista oli tiukka. Kilpailijoiden mestaruus ratkottiin tasolla helppo A ja luokan sekä mestaruuden voitti ylivoimaisesti Essi Horttanainen. Mestaruuskullan Essi saavutti Milja Ilmarisen omistamalla Anoukilla vaikkakin luokkavoitto tuli Katja Hietarannan Forever- ruunalla.

-Forppa oli loistava ja tuntui todella hyvältä ratsastaa, Horttanainen iloitsee.

-Anoukia en saanut verryttelyssä oikein toimimaan ja tässä lajissa se yleensä tarkoittaa sitä, että radasta voi vain toivoa parasta, kultamitalisti virnistää.

-Annu on erittäin herkkä hevonen, Essi lisää. Kun sen kanssa löytää yhteisen sävelen toimii se ajatuksen voimalla, mutta en ole viime aikoina ratsastanut sillä säännöllisesti mikä tänään johti väärinkäsityksiin radalla, Essi toteaa.

Kilpailijoiden hopeaa nappasi Outi Laitinen ja Chrom sekä pronssia voitti Malin Leppänen hevosella Waterloo.

Harrastajien sarjassa, helppo B, juniorikultaa voitti Anna Saarinen niinikään Waterloolla. Hopealle kiri Viivi Hautajoki Bugs Bunnyllä ja pronssille ylsi Per Sällström ja Sweet Dingo.

-En uskonut voittomahdollisuuteen sillä Wosse tuntui verryttelyssä ja myös radalla tahmealta, tuore juniorikultamitalisti , Anna, tunnustaa. Hyvältä tämä kuitenkin tuntuu, Anna hymyilee.

Pronssia saavuttanut Per iloitsi ensimmäisestä kouluratsastusmestaruusmitalistaan.

-Olen ratsastanut Dingolla noin vuoden ja se oli tänään ihan jees, Per kertoo. Parhaiten suorituksessamme onnistui kolmikaarinen kiemuraura mihin tuli hyvä tie ja tahti säilyi kuvion läpi, Per analysoi suoritustaan.

Senioreiden harrastajasarjassa viimevuotisen voittonsa uusi ratsukko Inka Penttilä – Sweet Ruby. Suoritukseensa tyytyväisen Penttilän mielestä kehitystä viimevuotiseen on tapahtunut.

-Verryttelyssä Ruby oli todella hyvä, mutta radalle tultaessa se hiukan hyytyi, Inka summaa. Tänään laukka oli vahvuutemme, osuus sujui radasta parhaiten, hän jatkaa.

Sennujen hopealle ylsi Mari Laukkonen hevosella Sweet Dingo. Ratsukko kirkasti mitaliansa viimevuotisesta pronssista. Myös Mari oli tyytyväinen ratansa laukkaosuuteen. Pronssimitalin tiukassa kisassa yhden pisteen turvin vei Leena Kosonen ja Riks.

Mestaruusluokkien lisäksi ratsastettiin luokka helppo C, jonka voitti ylivoimaisesti Minna Svensk nuorella Gitana-tammallaan.

-Tämänpäiväinen rata oli Gitanalle elämänsä ensimmäinen. Olin todella ylpeä Gitanasta, se keskittyi koko radan läpi ja oli erittäin kuuliainen, Minna kehuu ratsuaan. Ostimme Gitanan siskoni kanssa Simo Leppäseltä loppukesästä, joten hevonen on vielä varsin uusi tuttavuus, Minna jatkaa.

Horttanainen kiri voittoon HIHS:issä

(23.10.2007)
Helsinki International Horse Shown viisivuotiaiden hevosten sarjassa kokonaiskilpailun voiton vei KERRA:n Essi Horttanainen saksalaistamma Passionilla (i. Paulaner, ei Drosselbart). Ratsukko sijoittui torstain ja perjantain finaaliluokissa toiseksi pudottaen kilpailun aikana vain yhden puomin torstain uusinnassa.Perjantain finaalissa ratsukko hävisi voittajalle ainoastaan kolme sadasosasekuntia. 

Essi Horttanainen Glitnir Horse Showssa

(15.10.2007)
KERRA:a edustava Essi Horttanainen kilpailee 18 - 21.10.07 järjestetyssä Glitnir Helsinki international Horse Showssa. Horttananinen nähdään nuorten hevosten luokissa torstaina 18.10 sekä perjantaina 19.10 . 5-vuotiaden luokassa Essi hyppää tammalla Passion ja 7-vuotiaiden luokassa ratsuna toimii Terhi Sjögren-Sorsan omistama tamma Cher Du Lys.

Kerralaiset menestyivät Kotkassa

(15.10.2007)
Essi Horttanainen ja Hanna Väisänen edustivat KERRA:a kansallisissa esteratsastuskilpialuissa Kotkassa 14.10. Väisänen hyppäsi nuorella Welmirolla 110cm alueluokassa virheettömästi ja päätyi 10:lle sijalle. Horttanainen osallistui kilpailuihin jopa neljällä hevosella. Nuorella Passion tammalla Essi hyppäsi puhtaasti 120 cm perusradan, kun uusinnassa tuli valitettavat neljä virhepistettä. 130cm kansallisessa luokassa Horttanainen ratsasti For-Ever:illä virheittä sekä perusradan että uusinnan ja sijoittui upeasti toiselle sijalle. Kaikki tulokset KIPA:sta

PANTSU KILPAILEE SM-MITALISTA KERAVALLA 17-19.8.07

(1.8.2007)
Maamme menestyksekkäin kenttäratsastaja Piia Pantsu kilpailee elokuussa Keravalla Keravan Ratsastusseura Ry:n (KERRA) järjestämissä kenttäratsastuksen SM-kilpailuissa. Pantsu voitti MM-pronssia hevosellaan Ypäjä Karuso Jerezissä, Espanjassa 2002. Lisäksi hänellä on sijoituksia MM- ja EM-kilpailuista vuosien varrelta.

Jännittävä kolmipäiväinen SM-kilpailu käydään tänä vuonna Keravan Ahjossa 17.-19.8. Maastoradan suunnitteljia on Simo Leppänen, jolla itselläänkin on menestystä lajista ja vuosien kokemus ratasuunnittelusta. Pantsu osallistui Keravalla järjestettyihin kenttä SM-kilpailuihin viimeksi vuonna 1996. SM-luokkien lisäksi Keravalla nähdään myös kansainvälistä ponien parhaimmistoa, sillä viikonloppuna myös ponien kenttäratsastuksen Baltic Cup huipentuu finaaliin.

Kenttäratsastus on monipuolinen laji, mistä käytetäänkin usein nimitystä ratsastuksen kuninkuuslaji. Kolmivaiheinen kilpailu vaatii hevoselta ja ratsastajalta luottavaista yhteistyötä, nopeutta ja kestävyyttä. Kaikki kolme osaa - kouluratsastuskoe, kestävyyskoe ja esteratsastuskoe - ratsastetaan samalla hevosella. Kilpailun kokonaistulos muodostuu näistä kolmesta osasta.

Kestävyyskoe on kenttäkilpailun sielu. Siinä punnitaan ratsukon kyky ylittää nopeasti kiinteitä maastoesteitä sekä pitkässä kilpailuissa myös hevosen kestävyys. Maastoesterataan saattaa kuulua jopa 30 ripeässä laukassa hypättävää kiinteää estettä. Hevoset hyppäävät yli tukkien ja ojien, pudottautuvat ja kiipeävät penkereitä, hyppäävät veteen, vedessä ja vedestä pois.

Lajista lisätietoa saa Suomen Ratsastajainliitto Ry:n kotisivuilta http://www.ratsastus.fi/.

Lisätietoa Piia Pantsusta http://www.piiapantsu.fi/

Siri Andersson ja Heidi Eklund HH Powercupin finaaliin!

(25.6.2007)
KERRA:laiset Siri Andersson ja Heidi Eklund pärjäsivät hienosti ESRA:n HHPC:n esteosuuden aluekarsinnoissa 17.6.07 Tammisaaressa. Heidi sijoittui Amigolla ponien karsintaluokassa 85/90cm arv. AM5 yhdeksänneksi tuloksella 4 virhepistettä. Siri ja Lawrenza sijoittuivat virhepisteettömällä suorituksella hienosti kolmanneksi hevosten karsintaluokassa 95cm AM5. ESRA:n kouluosuuden karsinnat käytiin 16.6.07, ratana K.N.-Special, ja niissä tytöt sijoittuivat seuraavasti: Siri ja Laura 9.sija, Heidi ja Amigo 13.sija. Yhteistuloksien myötä molemmat ratsukot selvittivät tiensä Hevoshullu Powercup:in finaaliin mikä järjestetään 27.7.- 29.7.07 Lahdessa. Onnea finaaliin tytöt! Kaikki tulokset löytyvät SRL:n sivuilta KIPA:sta. 

Kilpailijoiden seuramestarit

Ilmarinen voitokas KERRA:n kouluratsastusmestaruuksissa.

(19.11.2006)
Keravalainen Milja Ilmarinen vastahankitulla hevosellaan Anouk voitti ylivoimaisesti Keravan ratsastusseuran vuoden 2006 kouluratsastusmestaruuden kilpailijoiden sarjassa (Taso: Helppo A:1) Mestaruuskullan lisäksi voitokas ratsukko saavutti ensimmäisen sijan myös luokassa Vaativa B:0. Mestaruusluokassa jaetulle hopealle ratsastivat Essi Horttanainen Ivanhoella ja Anna Svensk Willibrordilla.

Helppo B:0 luokassa sijoittuneet

Harrastajien sarjassa (Taso: Helppo B:0) seniorikultaa voitti Inka Penttilä hevosella Sweet Ruby, hopeaa Nina Pellikka ja Sweet Dingo, pronssia Mari Laukkonen myös Sweet Dingo. Juniorikultamitalin tänä vuonna nappasi reilulla marginaalilla Outi Laitinen - Bugs Bunny, hopealle ratsasti tasaisella suorituksella Sinna Pettinen Estoradolla. Jaetulle pronssisijalle ylsivät Mira Janhunen – Passeth ja Seru-Fiiu Linninen – Lardon.

Luokassa Helppo C:2 paras KERRA:lainen oli Per Sällström ponilla Nelson saavuttaen toisen sijan SKA RA:n Camilla Lundin voittaessa Hevosellaan Verdiana.

Nette ja Lawrenza

KERRA:n estemestaruudet ratkottu

(5.11.2006)
Sunnuntaina 5. marraskuuta ratkottiin Keravan ratsastusseuran vuotuiset mestaruudet esteratsastuksessa. Mestaruuksista kilpailtiin harrastelijoiden ja kilpailijoiden sarjoissa. 16-vuotias keravalainen Nette Holopainen hevosella Lawrenza ratsasti nopealla ja virheettömällä suorituksella

kilpailijoiden sarjassa (estekorkeus 100/110cm) voittoon. Hopeaa tiukassa kisassa saavutti Mari Laukkonen Estoradolla ennen pronssille tullutta Inka Penttilää hevosella Sweet Ruby. Harrastelijoiden (80cm) juniorisarjassa (alle 18-vuotiaat) kultaa voitti Salla Snellman Ivanhoella, hopean saavutti Sinna Pettinen hevosella Emboloterij ja pronssille ylsi Eerika Janhunen tammallaan Passeth. Senioreiden sarjassa uusi edellisvuotisen mestaruutensa Marjo Ruokola, tänä vuonna hevosella Sweet Ruby. Toiseksi ratsasti Satu Vuorinen Emboloterij ja kolmanneksi Kikka Seppä nuorella Sandro ruunalla.

KERRA:n mestaruuksista kouluratsastuksessa mitellään 19 marraskuuta.

Teksti ja kuvat: Anna Svensk